От х:

Днес в x:

Браво засече Мазда на разклона за Стамболийски

Берк и жена му Антония, минути след катастрофата, Бравото-на заден план

Браво засече пътя на Мазда и предизвика тенекиджийска катастрофа на разклона за село Стамболийски. Въпреки впечатляващият удар, няма пострадали и от двете коли.

Инцидент като този всеки път виси на косъм на изхода от Хасково преди разклона за най-близкото село Стамболийски. Пътят е еднопосочен, но редовно в него се влиза откъм Е-80, а ако някой път полицаите засекът подобен автомобил, обяснението е, че се идва от Стамболийски. Само тогава влизането в насрещното е разрешено.

Водачът на Браво-то, Румен Димитров обаче наистина идвал от Стамболийски. Спрял на стопа, погледнал вляво и после дълго се позагледал в дясно, за неориентирани шофьори откъм Е-80. После натиснал газта и завъртял вляво към Хасково. За зла участ, от там се задала Мазда водена от турският гражданин Берк Шенер. Той се връщал с жена си Антония към Свиленград, където живеели. Последвал удар на двата десни фара, след който Бравото било върнато в изходно положение на кръстовището, а счупеното останало обърнато на обратната на удара страна. „Откъм Хасково идваше, просто ме завъртя” обясни Румен на логичния въпрос, защо щетите на колата са му от тази страна. Младият мъж не спореше:”Аз съм си виновен”. Антония и Берк Шенер също не бяха настроени за крамоли. „Случва се, нали сме живи и здрави” бодро завършиха те. Обстановката бе толкова приятелска, все едно водачите са си „дали пет” като стари приятели. Омачканите тенекиите бяха малка подробност.

Двете коли обаче позадръстиха изходът на Хасково, още повече, че пристигна и полицията, която започна да снима щетите и снема показания на водачите. Тестът с дрегер показа, че и двамата водачи не са били в именни компании днес – 0 промила алкохол в кръвта.

Г.Христов

Водачът на Фиата, Румен Димитров призна отговорността си за катастрофата
Берк се връщал към Свиленград
Бравото бе пострадало повече
Разяснения след дъжд качулка
Участниците в ПТП-то бяха спокойни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини