От х:

Днес в x:

Циментов завод от хасковско отива на националния конкурс за безопасен труд

Едно хасковско предприятие ще участва в тазгодишната национална надпревара за наградите по здраве и безопасност при работа. Инициативата е ежегодна и се провежда от „Главна инспекция по труда”. Първоначалните предложения, подадени от хасковска област за перфектни условия на труд, са били няколко, но пълните изисквания за участие в конкурса е покрил единствено завод „ Вулкан“, уточни шефът на Регионалната инспекция по труда Емил Боботанов.

Основната цел на националната инициатива е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

Кандидатите ще бъдат разпределени в три категории- малки, средни и големи предприятия, като всеки кандидат може да участва само в една от тези категории (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението).

Не се допускат до участие предприятия, в които през настоящата година или в някоя от предходните две години е допусната смъртна злополука или злополука, довела до инвалидност.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини