От х:

Днес в x:

Трупът на 7-годишно момиченце е намерен от майка му в Момчилград

Труп на 7-годишно момиченце е бил открит в апартамент в Момчилград, съобщи NOVA. На зловещата находка се натъкнала майката на детето, която се прибрала от нощна смяна в местно предприятие. Жилищният блок, в който двете са живеели, е в центъра на Момчилград. Бащата на момичето работи и живее в чужбина.

В града се говори, че момиченцето е открито със залепена с тиксо уста. От полицията и от прокуратурата отказват каквато и да било информация по случая. Основната версия, по която се работи, е убийство.

Окръжният прокурор Желязко Стефанов заяви в късния следобед, че е започнато досъдебно производство с първоначални неотложни следствени действия, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, която ще установи причината за смъртта на детето, предаде агенция БГНЕС.

„Работи се по всички възможни версии, на този етап няма конкретни отговори.

Първоначалната аутопсия не е приключила във вида, в който да може да се правят категорични заключения. На този етап не може да се говори дали е използвано оръжие“, посочи магистратът

Той отказа да коментира как е проникнато в жилището, как е причинена смъртта, има ли следи от насилие по тялото на детето, имало ли е семейството конфликт със съседи или подавало ли е жалба в полицията в тази връзка, нито кой е открил детето.

Сигналът е подаден към 7.30 ч. тази сутрин. „Събираме доказателства повече от 6 часа. Делото е образувано за умишлено умъртвяване на непълнолетно дете“, посочи прокурорът.

Жители на Момчилград, пожелали анонимност, смятат, че детето е изнасилено от близък,

който е знаел, че то е оставено само през нощта, докато майката е била на работа. Това не се случвало често, защото бабата на детето идвала да нощува при момиченцето, но този път възрастната жена отишла при болната си сестра в Турция.

Хората в градчето са настръхнали и искат не съд, а лично да се саморазправят с извършителя, готови са да го прегазят с фадрома. Други допускат, че зловещото престъпление е дело на наркомани. Прокуратурата обаче все още не огласява конкретни данни, разследването продължава.

Заради тежкият случай изходите на Момчилград бяха блокирани от полицейски патрули, които проверяваха документите на всички влизащи и излизащи от града.

Източник: vesti.bg

Коментари в сайта

Последни новини