От х:

Днес в x:

Мини пожар изкара акъла на деца и учители в „Левски“

Тумби от деца се хвърлиха да излизат от училищния двор

Мини пожар, предизвикан от заваръчни дейности, паникьоса деца и учители в хасковското СОУ „Васил Левски“. Стресирани възпитателки подкараха със свирки децата по стълбищата и коридори, чак до двора, следвани по петите от гъсти валма дим. Ти излизаха от кабинет на втория етаж. Там се заварявало, но искрите опърлили изолационни материали. Според други пък, пламнала някаква хартийка. „Опърлянето“ май е било солидно, защото димът в кабинета и коридора спокойно можеше да скрие партизанин, преследван от жандармерия.

В двора на училището лудницата бе пълна. Малчуганите тичаха като отвързани и най-лошото бе, че тръгваха да излизат от портала на самата улица. Учителките отчаяно надуваха свирки, тип спасители на плажа, но трудно обуздаваха детската енергия. Особено след като пристигна и пожарна с надути сирени. Огнеборците заходиха от задния двор на училището и се насочиха към прозорците от които струеше дим. Майсторите им обясняваха, че пожар няма и след малко пушекът ще се разсее. За всеки случай пожарникарите отидоха да проверят на място.

Сеирът край школото обаче можеше да завърши много зле. За да видят по-добре, работници по покрива се доближиха критично близко до улуците, без да имат каквото и да е било обезопасяване. Майсторите се държаха повече от нехайно, макар че от бездната ги делеше само крачка. Във всеки случай май бе по страшно за зяпачите, отколкото за самите дюлгери. Обаче гледаха и деца.

Инцидентът приключи 15 минути след като започна. За щастие на всички, не се наложи гасене в прясно боядисаните стаи и коридори на училището.

Г.Христов

Пожарната се озова за минути
Кабинетът на втория етаж откъдето тръгна дима
Работници отвориха прозорците за да се отдими
Други гледаха сеир отвисоко
Хич не им пукаше
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини