От х:

Днес в x:

Всите светии покръстиха 9-месечната Иванка от Конуш

11-класничката Надя Халваджиева показва най-хубавата тиква на Иванка

9-месечно бебе бе първият посетител на базарът на всите светии, открит на центъра от хасковската езикова гимназия. Той бе организиран по повод католическият празник Хелоуин, утре 31-ви октомври. Малката Иванка си избра най-хубавата тиква и прояви настойчиво желание да си я занесе в къщи. Макар нито тя нито баща и да знаеха за какво служи. Таткото обаче прояви жив интерес, след като му обясниха, че с нея се лъже дявола. Тиквените фенери са ирландска традиция наричана „Светещия Джак“, на името на ирландски тарикат успял три пъти да излъже дявола. 

Впечатленият татко стана може би първия почитател на Хелоуин в село Конуш. 

Тиквените фенери и други аксесоари на Хелоуин се продаваха с цел набирането на средства за хасковският дом „Асен Златаров“. Тиквите варираха от 5 до 20 лв, изрисувани чаши и буркани струваха по-евтино. Истинска реклама на празника правеха чаровните дяволчета от английските паралелки на 11 и 12 клас на ГПЧЕ, които предлагаха

качествени тикви с бонус усмивка. Доста минувачи проявиха интерес. 

Базарът продължава до 15 часа на площад „Свобода“. Следва време за тунинг и преобличане за нощният карнавал на „тъмните сили“, в известно хасковско заведение.

Г.Христов

Таткото видимо се заинтересува от предназначението на "Светещия Джак"
Истински дяволчета
Изкушени
Още по-изкушени
Подозрителни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини