От х:

Днес в x:

Бисер пак е нащрек заради дъжда

Елана козалиева, подкрепяна от дъщеря си няколка часа след преживения ужас през февруари

Хората от Бисер, които преживяха февруарския потоп, са отново нащрек. Обилният дъжд, който се изсипа през последното денонощие в областта, не пощади и почерненото село.

Кметът на Бисер Златка Ангелова вече търси помощ от управника на община Харманли заради залетите с вода дворове на някои от къщите по най-ниските места на населеното място, за което тя отговаря.

Въпреки превантивните мерки, които са взети след ужаса през зимата, някои от шахтите по една от най-проблемните улици - “Охрид“, отново връщат вода, обясни селският управник.

Била е направена и профилактика от ВиК на шахтите през лятото, все пак тези с по-тесните канализационни тръби и на ниско място се затлачват с пясък, каза още Ангелова.

Наводнен е и паркът, а водата се отича към заведението на Елена и Георги Козалиеви, което се намира в средата му. Кръчмичката на семейството беше едно от най-засегнатите от високата вода през февруари здания. Хората ремонтираха цяло лято и хвърлиха огромни усилия, за да възстановят фамилния си бизнес. Освен това Козалиеви са сред  семействата в Бисер, чиито къщи се напълниха с вода до тавана.

За да им помогне сега, кметицата Златка е помолила един от багеристите, които работят в Бисер по възстановяването на срутените къщи, да направи с машината си  дига, за да не отива водата към заведението.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини