От х:

Днес в x:

Настояват за още едно кръгово в новия проект за ЖП надлеза

Членът на комисията Иво Георгиев посочи срещу какво възразява комисията в новия проект за ЖП надлеза

Възражения срещу новия проект за ЖП надлеза на бул."Трети март" изрази днес членът на постоянните комисии по транспорт и ТСУ в ОбС Иво Георгиев.

Това той направи по време на традиционния брифинг на шефа на ОбС Стефан Димитров по повод предстоящата след седмица сесия на ОбС.

Проектът е част от дневния ред на заседанието, което ще се проведе на 25 октомври в зала "Гросето".

Според Георгиев, визуално погледнато проектът е добър и би трябвало да извежда транспортния трафик от града по-бързо.

Той обаче смята, че трябва да се сложи още едно кръгово или т.нар. елипса пред автогарата, за да има възможност за обратен завой на бул."Д.Благоев".

Според заложеното в новия проект за ЖП надлеза, бул."Благоев" остава малко встрани от главната пътна артерия и ще бъде еднопосочен до ул."Ромен Ролан".

"Това е добре ако идвате от изток, но така остават изолирани магазините и останалите търговски обекти в отсечката от бившето кафе "Марая" до ул."Ромен Ролан", посочи Георгиев.

Това, че движението в района пред спортната зала "Младост" е двупосочно е добър вариант, а също и факта, че така ще бъде организиран трафика и пред новата автогара.

Търсим диалог с кметстката администрация, за да се променят нещата в полза на гражданите, заяви още Георгиев. "Разговарях с кмета Иво Димов и той ме увери, че впоследствие също ще бъдат правени промени в движението, но ние искаме да видим това отразено в проекта", каза съветникът от "Да за Димитровград".

По думите му, никой няма намерение да спира проект, който е от огромно значение за Димитровград. Иво Георгиев е на мнение, че тези детайли е трябвало по-рано да бъдат предложени на съветниците, за да се търси и по-оптимален вариант на новия ЖП надлез.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини