От х:

Днес в x:

Кандидатите за народни представители от СДС за Хасково, Ямбол, Сливен и Стара Загора подписаха меморандум за съвместни политически действия

    „Обединени и заедно“. Под това мото кандидатите за народни представители от квотата на СДС в коалиционната листа ГЕРБ-СДС за регионите на Хасково, Ямбол, Сливен и Стара Загора подписаха днес меморандум за съвместни политически действия. Документът с подписа си скрепи и главният секретар на СДС Илия Лазаров.

    „Нашата цел е достигнем по-достоен живот за всички граждани, които живеят в тези региони. А това може да стане само чрез по-добро икономическо развитие.

    С оглед на една от основните теми, които предстоят, като предизвикателство в ЕС -т.нар. „Зелена сделка“, е необходимо да се осигури плавен преход на страната ни към „зелена“ индустрия. Целта да се предоставят средства, за да може България да премине към по-екологичен вид производство на енергия, затова ние сме обединени от възможността да направим уникална крачка в икономическия растеж на страната ни. И да се явим гаранти за справедливото разпределение и използване на тези средства в полза на населението на България и на хората от регионите на Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково“, посочи при подписването на меморандума главният секретар на СДС Илия Лазаров, който е кандидат за народен представител от коалиционната листа ГЕРБ-СДС в 12МИР-Монтана.

    Документа подписа от страна на Хасково, кандидатът за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС в 29МИР -Стефан Димитров. За Стара Загора подписа си сложи кандидат-депутатът от 27МИР Димитър Стаматов, Пламен Крумов, който е претендент за следващото НС от 21МИР, разписа документа, като представител от Сливен, за Ямбол своят подпис сложи местният кандидат от СДС в коалиционната листа с ГЕРБ за 31МИР- Павел Додов.

    И петимата, подписали меморандума, са представители на бизнеса. В този контекст Илия Лазаров отбеляза:„СДС подкрепя частния бизнес и развитието на индустриализацията на България“.

    Документът от днес следва ясната преценка, че Ямбол, Сливен, Стара Загора и Хасково трябва да заработят като едно цяло в полза на хората, отбеляза Стефан Димитров.

    „За този общ район, който обхваща четирите области, мога да кажа, че е с по-голяма тежест от София, като икономическо развитие и в по-голяма степен може да допринесе за развитието на България, отколкото това се случва в Бургас, например. Това е един нов район, който ще даде не просто възможност за инвестиции, а възможност за реално прилагане на т.н.р. „Зелена сделка“ в България“, допълни още за тежестта на подписаното споразумение Стефан Димитров. Той посочи, че не трябва да се забравя факта, че пряко или косвено „Зелената сделка“ се отразява на живота на хората, и именно затова с останалите четирима кандидати за народни представители от СДС смятат, че основна част от инвестициите трябва да бъдат насочени точно към регионите Хасково, Стара Загора, Ямбол и Сливен, където се очаква да се случи революцията, свързана с декарбонизацията у нас.

    “Много се спекулира доколко това може да се случи. Но щом ЕС е определил веднъж, че трябва се работи за по-зелена Европа, ние трябва да спазваме тази линия. И нещо повече-ние трябва да се възползваме от това. Имаме възможностите, имаме и хората.“, добави Стефан Димитров. Той посочи, че в меморандума са залегнали принципи, чрез които новият обединен район да бъде изведен като част от европейското икономически пространство.

    Кандидат-депутатите от СДС отбелязаха още, че линията на работа, която следват е за деиндустриализация в България, повишаване на БВП и достигането на европейски нива на доходите на населението у нас.

    „Убеден съм, че декарбонизацията на Европа минава през индустриалната революция, но съм убеден и че „зеленият„ водород не е панацея, но е възможност за нашия регион, който включва Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол, да достигне европейските стандарти“, каза в заключение Стефан Димитров.

    Страните в меморандума се ангажират да работят в посока присъединяването на четирите области към обхвата на Механизма за справедлив преход по европейската Зелена сделка, чрез подпомагане на производствените инвестиции в предприятията, а също и осигуряване на възможности за финансиране на иновативни проекти и за разкриването на нови работни места за служители от отпадналите енергийни мощности чрез Фонда за иновации. Привличането на средства за изграждането на нови инсталации и водородни центрове за производство на „зелен“ водород и използването на потенциала на ВУЗ в четирите области за разкриване на специалности за обучение на служителите във водородната индустрия, са още от поставените цели в меморандума - ТУК.

     Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини