От х:

Днес в x:

Капитан Петко представиха в РИМ – Хасково с подкрепата на Стефан Димитров

Изображение 1 от 4
    3D фигура на капитан Петко Войвода – защитникът на тракийците бе представена днес, 26 март - Деня на Тракия, в Регионален исторически музей /РИМ/ – град Хасково. Инициативата е на независимо сдружение „Доган Хисар“ и се реализира с подкрепата на кандидата за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ-СДС за област Хасково Стефан Димитров. Средствата за реализацията на проекта той дари от възнагражденията си като общински съветник.     
    „Идеята е да бъде създаден ансамбъл от подобни фигури на възрожденски личности, които да се представя в музеите в страната и да припомня на хората делата на нашите герои – част от великата българска история“, каза при откриването директорът на музея Пенко Добрев. 
    „Ние тракийците, независимо дали живеем в България, в Гърция или в Турция, сме разединени. Заради собствените си амбиции, политиците направиха така, че да има много бежанци. През последните години се вижда, че именно тези бежанци са в устоите и развитието на Хасковска област, която може да се превърне в зона на толерантност и разбирателство. Политиците не трябва да разделят, а да обединяват народа“, коментира Стефан Димитров. Той уточни, че историята трябва да се пази и да се отчитат историческите грешки, за да не се допускат в бъдеще. И благодари на Тракийското сдружение „Доган Хисар“, които съхраняват и предават българския дух не само в България, но и по света. 
    „От името на Музея и на тракийското сдружение, искам да благодаря на Стефан Димитров, който единствен откликна на тази страхотна патриотична инициатива. Миналата година той финансира и друга наша изложба по повод отбелязването на 120-годишнината от началото на земеделското движение, отбелязано единствено в Хасково. Пожелавам му много късмет и нека все така подкрепя подобни патриотични инициативи.“, коментира д-р Веселина Узунова,която е главен уредник на отдел „Най-нова история“ в РИМ – Хасково. 
    Заедно с членове на независимото тракийско сдружение, Стефан Димитров поднесе цветя пред паметника на незнайния войн в Хасково. 
     
    Купуването и продаването на гласове е престъпление!
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини