От х:

Днес в x:

Френско светило става консултант в МБАЛ-Хасково

Д-р Близнаков посреща професора

Един от най-изтъкнатите представители на инвазивната кардиология в световен мащаб, френският професор Ив Ловард ще консултира хасковските кардиохирурзи по време на сложни операции. Днес той посети хасковската болница за да се срещне с ръководството и, както и да разгледа новото отделение по инвазивна кардиология, което вече е напълно завършено. 

Жизнен и представителен въпреки 67-те си години, професорът пристигна точно на минутата пред отделението и ескортиран от пироговски лекари започна оглед. В ролята на домакини бе цялото ръководство на МБАЛ и Трето вътрешно -досега единствената хасковска Кардиология. Новоремонтираното отделение бе като от пощенска картичка, сглобения ангиограф като хай тек апаратура от фантастичен филм, лекарите, и наши и чужди, като за модно ревю. 

Професор Ловард ще води и семинари за местни лекари с цел повишаване на квалификацията им. „Д-р Ловард все още е и оператор /опериращ хирург/ но на нас ни стига да гледа работата на опериращите кардиолози и да е в течение на случаите“, уточни директорът на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков. 

Ангажирането на професорът с конкретни случаи ще е лично или чрез конферентна връзка. Но при всички положения ще идва често в Хасково, допълни Близнаков. От понеделник той назначава на трудов договор д-р Орлин Радев, като началник на хасковската инвазивна кардиология, и на консултански договор - д-р Валери Гелев шеф на кардиологията в Пирогов. 

Самото отделение обаче вероятно ще заработи чак от 1-ви януари догодина, защото трябва да сключи договори за клинични пътеки със Здравната Каса. Практиката е това да става в началото на годината.

Г.Христов

Професор Ив Ловард
Софиянците д-р Радев/вляво/ и д-р Гелев поведоха госта към новото отделение
Комисията по посрещането бе впечатляваща
Отделението и ангиографа-също
Инспекция

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини