От х:

Днес в x:

Кметът Иво Димов оглави общинската комисия за сигурност

Кметът Иво Димов оглави Общинската комисия за обществен ред и сигурност, след като днес местният парламент взе това решение.

То идва в изпълнение на договор между тукашната администрация и местното полицейско управление, с цел да се решават по оперативно проблемите на сигурността на гражданите.

По право кметът на общината е начело на комисията. В нея влиза съветникът от групата на "Да за Димитровград" Тодор Ташев, както и представители на РУП-Димитровград, Общинска полиция, Общинска охрана, ВиК, Общинските предприятия "Благоустрояване" и СПИОПТ и лице от администрацията.

В структурата са още представители на МБАЛ "Св.Екатерина", Медицинския център и Районна прокуратура.

В заложеното днес решение отпадна възможността част от комисията да станат наместниците на кварталите "Изток" и "Черноконево", както и председателят на Сдружението на кметовете на кметства в Общината.

Отново на днешното редовно заседание на местният парламент бе определен и Обществен съвет за социално подпомагане, които да подпомага провеждането на социалната политика и услуги в общината.

Негови членове са експерти от администрацията на Иво Димов, директорите на Социално подпомагане, Домашен социален патронаж и Дневният център за деца с увреждания. Четерима общинари ще представят ОбС в съвета- Антония Филева, Виолета Желева, Иван Гочев и Мариела Ангелова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини