От х:

Днес в x:

Санират и училището в село Крепост по проект?

ОУ "Хр.Ботев" в село Крепост е едно от малкото в общината без внедрени мерки за енергийна ефективност

Община Димитровград да кандидатства пред Национален доверителен екофонд по проект за внедряване на енергийна ефективност в училището в село Крепост.

За това гласуваха единодушно 28 съветници от Димитровград на днешната сесия. 

Идеята е и в това селско училище в димитровградско да бъдат приложени мерки, които ще намалят разходите за отопление в сградата, мотивира се в докладната председателят на ОбС Стефан Димитров.

По време на дебатите днес кметът Иво Димов приветства предложението, но напомни, че Общината не отговаря на критериите по ос 2 в рамките на фонда, което не би довело до положителен резултат.

На заседанието на ОбС бе одобрено още Димитровград да кандидаства и пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда- ПУДООС

Става дума за отворени програми, които финансират разрешаването на еко проблеми. За едни такъв е информирал в докладна до администрацията, кметът на Радиево Румен Димов. Мръсни води, вливащи се в реката на селото тормозят жителите му от години. Със стартирането на процедурата е възможно да бъдат отпусснати пари за решаване на битовия казус.

Съветниците дадоха зелена улица и на участието на Общината в проекти за създаване на транснационални туристически продукти на база културно и индустриално наследство. Става дума за бъдеща партньорска разработка с община Форли, където Водната кула, бившите менни галерии и част от сграда в "Неохим" да се превърнат в туристическа дестинация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини