От х:

Днес в x:

За първия учебен ден: Прави и легнали полицаи до всяко училище

Полицаите точат секирата за джигити през първия учебен ден

Масирано полицейско присъствие в районите на училищата и рисковите кръстовища организира полицията в областта за първия учебен ден. Мащабната акция е с цел да се предпазят децата и техните родители от неблагоразумни шофьори, които биха могли да предизвикат инциденти. Униформените се заканват стриктно да следят ограниченията за скоростта и да глобяват безмилостно всеки джигит, забравил за най-важния ден в годината. 

Акцията се прави ежегодно, а като част от превантивната дейност по осигуряване безопасността на децата, в сътрудничество с общините са поставени легнали полицаи до почти всяко училище. Навсякъде има ограничения за скоростта до 40 км/час. 

През летния период  пък служителите от противопожарен контрол са извършили проверки в учебните  заведения в областта и е създадена организация за предварителен контрол при течащите ремонти в училищните сгради. Целта е привеждането им в съответствие с действащите противопожарни норми и изисквания. Проверките доказват, че в мнозинството си училищата разполагат с изправни уреди за първоначално гасене, вътрешните пожарни кранове да са оборудвани и има изработени схеми за евакуация при пожар. 

Преди и по време на тържествата за първия учебен ден, полицията ще осъществява засилен контрол в районите на  училищата в часовете преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители.  

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини