От х:

Днес в x:

Пускат кръв на губернаторката

Областният управител Ирена Узунова се включи в акцията по кръводаряване, стартирала тази сутрин в Хасково, и първа легна на медицинската кушетка в 13 часа в областната администрация. От сутринта в кръвопреливния център започна кампанията за помощ на София и Западна България, а следобед се се открива и втори пункт в сградата на областната администрация. Вчера от здравното министерство призоваха за кръводаряване поради недостиг на кръв и кръвни продукти от групите А и 0.

В кампанията вече се включиха няколко града в България. В Хасково до обяд в Кръвния център са дарили кръв 12 души, следобяд сеочакват още.

„Откриваме този втори пункт в областната администрация, защото се намира в центъра, да е по-удобно на гражданите“, обясни Узунова. Тя призова хасковлии да се включат в акцията на солидарност и да дарят кръв, с която ще бъдат спасени човешки животи.

В специално приспособената стая на първия етаж в областната адимнистрация лекарите ще работят днес, в понеделник и вторник следващата седмица.

Haskovo.net

Допълнение: По данни на МБАЛ Хасково днес 36 души са откликнали на призива за солидарност и са дарили кръв в Центъра в болницата и в открития за целта кабинет в областната администрация. Последният ще работи до 18 часа днес, в понеделник и вторник следващата седмица.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини