От х:

Днес в x:

6-месечна пробация за шофьорка, убила пешеходец на Кърджалийска

Младата шофьорка бе почти изпаднала в шок след инцидента

На 6-месечна пробация със задължителни срещи с пробационен служител два пъти седмично бе осъдена пловдивчанката, която на 17 февруари тази година блъсна и уби пешеходец на Кърджалийска. Присъдата идва след споразумение с прокуратурата, а младата шофьорка се признава за виновна. Освен това пловдивчанката е лишена от право да управлява МПС за срок от три месеца, който на практика вече е изтекъл.

Инцидентът стана на 17 февруари по обяд. Младата дама шофирала служебния „Фолксваген Поло“ откъм центъра към изхода на града, когато блъснала пресичащия булеварда 71-годишен Фахри Чауш. Възрастният мъж бе приет в болницата в тежко състояние и по-късно почина.

На мястото на инцидента няма пешеходна пътека, а старецът излязъл неочаквано на платното. Разстроената шофьорка пък тогава каза, че слънцето я заслепило и не видяла пресичащия мъж. Съдът приема, че деянието е извършено по непредпазливост, отчита още и факта, че след инцидента пловдивчанката е направила всичко, зависещо от нея, за оказване на помощ на пострадалия.

Haskovo.net

Мястото на инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини