От х:

Днес в x:

И съдът засекрети барбекюто на МВР-Хасково

Секретната вила на МВР в Кенана. През месец май всяка година там се събират стотици деца за финала на Детската полицейска академия. Басейнът, за който общината подозира, че е незаконен, е на зад групата.

Хасковският административен съд днес обяви за закрит процеса за вилата на МВР в Кенана. Съдебният спор е между двете администрации – общинска и областна. През пролетта на тази година кметът Георги Иванов назначил проверка за законността на строителството във вилата на МВР. В края на месец май обаче проверката била спряна със заповед на областния управител Ирена Узунова. Мотивите й бяха, че обектът е със специално предназначение и се контролира от вътрешния министър.

На предишното съдебно заседание на 10 юли магистратите изискаха строителните книжа от МВР, от РДНСК, от службата по кадастър. За днешното заседание някои от тях бяха пристигнали. Един от тях – документ на вътрешното министерство, който определя статута на имота, бил с гриф „секретно“. Това бе повод за съдията да обяви процеса за закрит и да отстрани журналистите от залата.

На излизане и двамата адвокати – на общината и на областната администрация, отказаха да съобщят какво се е случило в залата и дали от МВР са представили разрешителни за строеж на обектите, за които общината подозира, че са незаконни. Става дума за барбекюто и басейна в двора. Той е с площ 5 декара. Двуетажната масивна сграда е построена през 1987 година, застроената площ е 217 кв.м., в имота има и две бунгала. По предназначение е учебен и компресорен център.

Следващото заседание на административния съд бе отложено за 16 октомври. Днес са били поискани допълнителни документи, които трябва да пристигнат дотогава. Не е ясно обаче дали и сред тях няма да има такива с гриф „секретно“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини