От х:

Днес в x:

Разлютен шофьор отмъщава с кирка на тротоарен стопер

Злополучната топка от тази сутрин

Разлютен шофьор подпукал с кирка бетонна топка поставена на тротоар на ул. "Епископ Софроний", като защита от маневрите на невнимателни шофьори.

По думите на хора от квартала, рано сутринта водач на лек автомобил се забил в топката при опит за маневра на заден ход и потрошил колата си. Като видял щетите извадил кирка /?!/ и яростно заблъскал по топката. Разнебитеният стопер „бодеше“ очите на шофьори и минувачи на фона на лъскавите си жълти събратя. 

Съоръжения от този тип са поставени по цялото протежение на тротоарите на „Епископ Софройний“, но тази топка била на изключително злополучно място-на пресечката с „Христо Ботев“. Там се изпочупили вече десетки коли, свидетелстват съседи. 

Стоперът е на най-издадената точка от тротоара и по повърхността му си личат чести срещи с брони, джанти и други автомобилни тенекии. Изобщо не се вижда при идване отдолу на „Христо Ботев“. Ударът става неизбежен и ако някой, идващ откъм „Добруджа“ бърза да изправи S-образният завой който му се получава при продължаване по „Епископ Софроний“. На всичкото отгоре, можеш да се удариш в топката, дори да си най-изрядния водач-ако идваш по „Христо Ботев“ откъм училище „Климент“. При завой наляво ти трябва максимална дъга за да се разминеш по тясната уличка с идващ от противоположната посока автомобил. 

Който и да е започнал, не си е свършил работата, констатираха кварталните зяпачи, които със съжаление наблюдаваха недовършената топка. Според тях, предишните мантинели били много по-добро решение. 

В ранният следобед топката бе циментирана отново, в очакване на следващите джигити.

Г.Христов

Следобед съоръжението бе циментирано отново
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини