От х:

Днес в x:

НАП почна фермерите заради ДДС на зърното

НАП погна и зърнопроизводителите

6 обекта за съхранение и търговия със зърно в региона се проверяват из основи от данъчните. Акцията на НАП се извършва съвместно със служители на МВР и Националната служба по зърно и фуражи, и има за цел своевременно пресичане на опити за укриване и неплащане на ДДС в бранша.

Инспекторите на НАП извършват пълна инвентаризация дали наличното количество стока отговаря на доставената и продадена според счетоводните документи. Проверява се цялата документация по движение на зърното – от доставката, през съхранението и продажбата му. Паралелно с това инспекторите преглеждат справките за осигуряване на наетите лица в обектите – дали е подавана в срок информация за осигурителния им доход и дали са плащани редовно вноските им. Ако бъдат установени нередности, проверките ще прераснат в ревизии.

Само с четири ревизии в сектора „търговия със зърно”, които са приключили през последните няколко месеца, хасковските ревизори от НАП са разкрили допълнителни данъчни и осигурителни задължения за бюджета за почти 390 000 лева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини