От х:

Днес в x:

Искат пари за стадиона в Бисер и от Нейков

Зам.предс.на БФС Антон Попов/ в средата/ е обнадежден след инспекцията на стадиона в Бисер. Вдясно от него -президентът на ФК на с. Бисерер Петър Вълчев и шефа на областния футбол Митко Маринов

Футболният клуб на с. Бисер „Герганин извор“, който стопанисва местния стадион, ще търси пари за ремонта му и от Министерството на спорта.

Въпреки, че по съоръжението вече се работи, ще трябват допълнителни средства за цялостното му възстановяване, коментира на пресконференция в Хасково зам. председателят на БФС Антон Попов.На брифинга той бе придружен от областния футболен шеф Митко Маринов и президента на футболния клуб на Бисер- Петър Вълчев.

Наред с къщите, които водите от скъсаната стена на яз. Иваново, буквално отнесоха, в Бисер пострада и спортното съоръжение. Още в първите часове на бедствието, дошлият на място премиер Бойко Борисов се обади на председателя на Българския футболен съюз Боби Михайлов, за да осигури пари за възстановяването му.

До сега от съюза са отпуснати около 15 000 лв. за изчистване на терена. Според справката на фирмата-изпълнител  от стадиона са изринати 725 кубика кал и наноси, довлечени от буйните води преди месеци. С пари от БФС е осигурено и ново тревно покритие, но заради жегите то не е в очакваното състояние. С част от гласуваната от изпълкома на съюза сума ще бъдат купени нови мрежи за футболните врати и осигурени екипи за младежкия, и детския отбор на село Бисер. Още около 3-4 000 лева ще отпусне БФС за набавянето и монтирането на 200 пластмасови седалки за трибуната на стадиона, обяви Антон Попов.

За възстановяването на оградата на 58 -декаровия стадион, бисерският футболен клуб ще иска по проект около 54 000 лева от ведомството на Свилен Нейков.

Докато собственото им игрище стене готово, тимът на на с. Бисер „ Герганин извор“ е приютен за тренировки на стадиона на „Хеброс“ в Харманли. Там отборът, който се състезава в областната футболна група, ще приема и домакинските мачове. Очакванията на зам.шефът на БФС е най-късно в края на есента спортното съоръжение в Бисер да бъде отремонтирано изцяло и пуснато в действие.

За първи мач там вече е плануван демонстрационен сблъсък между местния тим и премиерския отбор -бистришкия „ Витоша“. На есен БФС ще организира и детски турнир, в който ще вземат 8 отбора. Наградите за победителите -по 5 топки и екипи, ще осигури съюза, уточни зам.шефът му Антон Попов.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини