От х:

Днес в x:

Гришо и Цвети не успяха на продължат напред

Григор Димитров и Цветана Пиронкова приключиха участието си на Олимпийските игри в Лондон.

Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова приключи участието си на олимпийския турнир в Лондон във втория кръг. Пловдивчанката отстъпи с 5:7, 1:6 на италианката Флавия Пенета, предаде БЛИЦ.

Първият сет се превърна в типична за дамите драма, преминала през един куп обрати и за съжаление завършила в полза на Пенета. Цвети започна ударно, повеждайки с 2:0, но италианката моментално изравни резултата. Дойде ред на нова серия от два гейма в сметката на пловдивчанката, но отново последва такава и за противничката й и се стигна до ново равенство – 4:4.

Веднага след това световната № 21 проби и сервираше за първата част, но обратите далеч не приключиха дотук - Цвети за пореден път спечели подаването на италианката, но при 5:5 отново допусна да бъде пробита, а при втория си опит Пенета не сгреши при затварянето на сета.

Във втората част от оспорваната игра нямаше и спомен, а италианката доминираше тотално. Пенета спечели първите два гейма на сета, Пиронкова намали на 1:2, но до края на двубоя Цвети така и не спечели нов гейм.

Пловдивчанката си тръгва от Лондон с 55 точки за ранглистата, които ще я изкачат с пет места до № 51 в света, но първата ни ракета може да бъде задмината от някоя от тенисистките, които все още продължават участието си в турнира. За Цвети следват няколко дни почивка, а следващото състезание, на което е заявила участие, е започващия на 13 август силен турнир в Синсинати.

На втора поредна Олимпиада пловдивчанката отпада във втория кръг на женския тенис турнир. В Пекин Пиронкова беше елиминирана от Доминика Цибулкова, на коя взе реванш в първия кръг в Лондон.

Григор Димитров последва Цветана Пиронкова и също отпадна на сингъл на олимпийския тенис турнир в Лондон. Гришо отстъпи с 3:6, 3:6 на Жил Симон и не успя да се класира на 1/8-финал на Игрите. Така 21-годишният хасковлия продължи лошата си серия срещу французина, който никога не е побеждавал - 4 загуби.

Както е известно, в първия си мач на Игрите в Лондон Димитров се справи с Лукош Кубот от Полша, побеждавайки го с 6:3, 7:6 (4).

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини