От х:

Днес в x:

Рецидивист вади брадва на ченге. 600 бона за ПМГ Хасково. Преглед на регионалния печат

Рецидивист налита с брадва на ченге, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на 3-та. 26-годишният Тодор Маринов вчера бил изправен пред районния съд в Димитровград за дребно хулиганство. Рецидивистът налетял с брадва на униформени, които се озовали на сигнал за кражба.

Ако нападение с брадва над полицай е дребно хулиганство, какво ли ще е едрото? Атака с танк?

Чек за 600 хил. лева отпушва ремонта на ПМГ, водещо заглавие на първа страница в броя. В четвъртък заместник кметът Недялка Станева ще подпише договора за ремонта на сградата. Самите строителни работи може да се извършват и по време на учебния процес, става ясно от текста.

Съветници с протестна декларация заради орязаните им заплати, акцент от 2-ра. Според промените в закона таванът на възнагражденията на местните избраници ще е 30 на сто, а не както досега – 60 процента от средната заплата в съответната администрация. В хасковския ОбС това решение мина без всякакви коментари.

Римска матрьошка намериха археолози край Меричлери, водещо на 4-та. Глинена купа, а в нея няколко чинии открили археолозите при разкопки край градчето. Вероятно става дума за погребален ритуал, смятат специалистите.

Операция „диплома” се целела в лидерството на ГЕРБ-Хасково, заглавие на 6-та. Материалът е препечатан от в. „24 часа” от вчера.

Парализираният Живко иска да взема 4 г. за 2 в Пловдивския, темата на 7 страница. За 26-годишния Живко Георгиев от Димитровград, 100-процентов инвалид, който бе приет в ПУ.

15-годишен ръга шофьор в гърба при разпра на пътя, анонс над главата в „Хасковска Марица”. За инцидента при кръговото до ВиК-Хасково.

3 500 г. погребвали хора на кариерата в Меричлери, водещо на първа страница. За находките на археолозите в кариерата на „Каолин”.

Лига „Хюстън” тръгва по интернет, друг акцент от 1-ва. 12 отбора са се записали за участие. Всяка неделя в продължение на три месеца те ще се борят за наградния фонд от 2000 лв. Запалянковците могат да наблюдават двубоите по нета.

Касата оряза МБАЛ Хасково с 5365 лева, водещо на 2-ра. Санкциите са за неизрядна документация в отделенията по кардиология, хирургия и неврология, допълва изданието.

Затвориха нелегални магазини и кафене, акцент от 3-та. Обектите са в Любимец.

Гришо вече е 53-ти в световната ранглиста, водещото заглавие на спортната страница. Хасковлията вече има актив от 843 точки, Цвети пък чака „уайлд кард” за Лондон.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини