От х:

Днес в x:

Камиони помляха улиците на хасковския Ориндж Каунти

Оранжевия квартал е с тотално разбита улица

Камиони на строители успяха да разбият до неузнаваемост улиците на ударно достроявания хасковски квартал Воеводски и по-точно, в частта му до стадион „Хасково“. От няколко години там се появиха поредица новички кооперации, които замениха огромната морава с дървета, под паркингите на стадиона. За отрицателно време бяха вдигнати и две „хасиенди“ на завоя на улица „Веслец“, със собствени дворчета и новичък тротоар отпред. 

Строи се обаче и от другата страна на ул. Панорама, където за по-малко от година се пръкнаха два еднофамилни палата плюс дузина бели спретнати къщурки с порти от ковано желязо отпред. Заради палатите и солените цени на новото строителство, районът бе наречен иронично „кварталът на богатите“ по култовия американски сериал "Ориндж Каунти". 

Че е оранжево-оранжево е. Но хасковският елемент е с мръсно сивия цвят на разбития асфалт. Покритието на улица "Веслец" е тотално унищожено от тежките камиони които от години кръстосват улицата. Още в началото на „Веслец“ асфалтът е пропаднал. По изкачването за завоя си текат води, вероятно от спукани тръби. Нататък улицата е избродирана с дупки, току до китния райграс пред оранжевите блокчета. В част от дупките има поставени камъни, за да се предпази нечия джанта. Но пък отиват броните и окачването. Ситуацията не се променя до телевизионната кула, където свършва и улицата. 

В съседната и също ударно застроявана вилна зона "Каменец", която уж вече е в регулация, нямат такива проблеми. Защото нямат и асфалт. 

Г.Христов

Асфалтът е прояден
...или пропаднал
Но пък се мие редовно от честите ВиК аварии
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини