От х:

Днес в x:

Хасковлии от ул. “Никопол”: При дъжд газим кал, при пек дишаме прахоляк

    От окаяното състояние на ул. “Никопол” в Хасково се оплакаха живеещите там. Уличката е пресечка на “Картечар”, в самото й начало и води към дерето, застроено с ромски съборетини.

    “Преди години тази улица беше асфалтирана. Но през 2015-а оттук минаваха тежки камиони да засипват дерето и унищожиха асфалта. После засипаха останките от асфалт с филц, но той пък беше свлечен в дерето от дъждовете. Така улацата остана само на кал при дъжд и прахоляк при сухо време. Колите буксуват, за да издрапат по стръмното и се вдига прахоляк, който влиза в къщите. Става непоносимо да се живее”, разказа Стоян Педев, който живее на “Картечар” 1, на ъгъла с “Никопол”.

    Думите му бяха подкрепени от съседа му Неджет Мехмед. Двамата разказаха още, че се принудили да съберат пари да циментират участъка пред къщите си. Но при пожар преди време оттук влязла пожарна кола и се получило пропадане. Циментирали втори път, но отново зейнали дупки. Отдолу минава тръба на канализацията, но от ВиК установили, че тя е здрава. В дупката изсипали два камиона пясък, но новото пропадане е само въпрос на време, смятат хората.

    “Не съм видял тук “Екопрогрес” да чисти. Няма тротоар, мястото е обрасло с бурени и треволяци, пълно е с кърлежи и бълхи”, допълва Стоян Педев.

    Той показва и знакът “стоп” на “Картечар”. Два пъти падал, накрая го вързали с тел за оградата му. “Ако не сте виждали как се поставя пътен знак, вижте”, сочи той.

    Миналата година съкварталците се събрали и направили подписка до общината с искане да се направи някаква инфраструктура, защото тук все пак живеят хора, които си плащат данъците. Повече от година обаче нямало никаква реакция от общината, нито идвали хора да видят какво е състоянието на проблемната улица, нито пък им съобщили какво възнамеряват да предприемат.

    От община Хасково заявиха в отговор на запитване от Haskovo.net, че ще проверят случая с жалбата, както и състоянието на улицата.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ив
      Иван
      4 -1
      17:25, 24 авг 2017
      Същото е положението и на улица Петрич в кв. Изгрев. Кой ли не идва на оглед от общината и пак нищо. Само празни обещания и толкоз. Толкова ли е трудно да се асфалтира една улица? Или избирателите тук са малко и не си струва? За Екопрогрес да не говорим, тук линейка и кола не могат да се разминат ако единия не даде назад и положението става трагично. Но на кой му пука за краен квартал на град Хасково? На кой му пука че тук не е полаган асфалт от 35 години?
    • 2
      Ня
      някой си
      2 -1
      21:28, 24 авг 2017
      Като вземете да си плащате данъците и спрете да сии хвърляте боклука пред съседите може и да доживеете европейска улица
    • 3
      Аз
      аз
      1 -1
      00:35, 25 авг 2017
      ква улица е това идете работете плащайте си данъците станете пълноценни граждани и тогава искайте
    Последни новини