От х:

Днес в x:

Полицията отстреля празника си предварително

Пукотевица...

Полицията отпразнува днес със стрелби своя професионален празник, който иначе е на 5-ти юли. Тогава обаче ще бъде почивен ден за униформените. Затова днес 4 полицейски и два военни отбора се подредиха на стрелбище „Диана“ за да премерят уменията си в стрелба с пистолет Макаров.

На рубежа първи застанаха стегнатите в униформа стрелци на ОД на МВР и на Димитровградското РПУ. За кураж бе дошъл и началникът на охранителната полиция Ангел Цанков. Униформените стреляха внимателно и дисциплинирано. И както се оказа много точно. За разлика от тях, тимът на ДАНС гърмеше като от холивудските екшъни-8 изстрела за 7 секунди. Стилно, но не особено ефективно, защото ДАНС-аджиите в крайна сметка останаха 3-ти. Двата военни отбора не се представиха на ниво и изпаднаха извън тройката. Ще чакат празника на въоръжените сили за реванш. 

Най-точен мерник показаха полицаите от отряда за бързо реагиране към ОД на МВР. Втори останаха охранителите от СОД. В индивидуалното настъпи лека изненада. Дългогодишният шампион и топ стрелец на полицейските барети Адам Адамов подцени ситуацията и остана чак трети. Най-добрата мушка показа Николай николов от специализирания отряд, втори Иван Петков от СОД. Адам реши да компенсира с инструктаж на недисциплинирания журналистически отбор, който се включи по средата на състезанието. От съветите му имаше полза. Митко Димитров от телевизия „Рекординг“ закова десетка.  Коварна оса обаче го ухапа и го изкара от строя за радост на по-опитните униформени стрелци, които така и не можеха да помиришат центъра на мишената.  Екипът на Haskovo.net пък излъчи индивидуалния първенец сред журналистите и достави ¾ от точките на журналистическия отбор. Заради точната си мушка, веднага получиха предложение да облекат униформите-я на армията, я на полицията. 

Професионалния празник на полицията отбелязва годишнината от създаването на българската вътрешна сигурност. Тя става факт на 5-ти юли 1879-та година с указ на княз Александър Батенберг.

Г.Христов

Изстреляха се няколкостотин патрона
Цивилните ченгета показаха бързина и стил
Но после се чудеха къде им са куршумите
Комисар Цанков се зае да покаже как става
А топ-стрелецът Адам Адамов-да обучава говорителката Нина николова
Тя реши че е по-лесно с фотоапарат
Колегата Митко Димитров в действие
Точно в десетката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини