От х:

Днес в x:

Серийни палежи на коли в двата края на Хасково

Това остана от БМВ-то след среднощния пожар

БМВ 320 бе подпалено тази сутрин в 4 часа на бул. „България“ №18. Баварецът пламнал изпод предния капак, унищожил двигателят и влезнал в купето. Силните пламъци захапали и съседно паркирания Фолксваген Пасат, на същия собственик. Фолквагенът се отърва със стопена броня и стопове, на БМВ-то е за вторични суровини.

Колите са на 23-годишният Мехмед Мустафа и на баща му Мустафа. Двамата се грижат за семейното хранително магазинче, нямат друг бизнес. Нямат и душмани, но са абсолютно убедени че пожарът е умишлен. Като че ли се съмняваха и в някого. „Ще се напие и сам ще се похвали“ процеди през зъби Мустафа. Заедно със сина си, той изкочил веднага като чул пукотевицата от горящото БМВ, но не видял никого. Пък и вниманието му било отвлечено от горящият Пасат. Немската кола вече бе преместена в китното дворче на къщата.

Час и половина по-рано, да другия край на града, пламва внезапно и Фолксваген Голф 3 паркиран на улица Драгоман №128. Колата е била на 23 годишният Юсеин. Момчето било безработно и живеел там на квартира, разказаха комшии. Колата лумнала в 2.25 и за кратко била напълно опустошена. Само овъглени остатъци маркираха мястото на пожара. Кой и защо ще пали колата на безработен , бе тъмна Индия за хората от Махалата. Те дори не били виждали приятели на Юсеин, камо ли врагове.

И двата пожара се разследват от полицията. Според огнеборците е изключено, огънят да е тръгнал от техническа неизправност.

Г.Христов

Огънят е тръгнал от предницата на колата
Паркираният наблизо Пасат също пострадал

На Драгоман бе останало само черно петно от Голф-а
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини