От х:

Днес в x:

Палежите - най-сложни за разкриване от хасковската полиция

Минимален спад на престъпленията през 2023-та година регистрират от ОД МВР-Хасково. През миналата година на територията на областта са станали 2727 престъпления. За сравнение те са със 77 по-малко от предходната 2022 година. 
 
Най-трудни за разкриване за полицаите се оказват палежите. На територията на цялата област през миналата година са регистрирани 41. Най-много са те в Хасково - 12, в Харманли- 10 и в Димитровград - 7. Нито едно от умишлените запалвания, обаче не е било разкрито, сочи статистиката. 
Ниска разкриваемост има и при блудствата. За изминалата година на територията на цялата област Хасково са станали 5 такива престъпления. Само едно от тях е било разкрито - от полицаи от Харманли. 
През 2023-та година се отчита значителен ръст на престъпленията, свързани с принуда. Миналата година те са били 52, с 20 повече от 2022 година. Разкрити са 17 от тях. 
 
Най-висока разкриваемост на криминалните случаи отчитат в Районното управление в Тополовград - 79,5 %. Най-малко престъпления са разкрили харманлийските полицаи - 49,9 на сто. През миналата година по най-много случаи са работили полицаите от РУ-Хасково - 548, разкрити са 58,7 % от всички престъпления. 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини