От х:

Днес в x:

4 °C

Убийство, грабеж и шофиране от деца, отчитат в Хасково

Едно убийство и един грабеж, извършени през 2019 година от деца, съобщават в годишния си отчет от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Хасково.

Убийството на 61-годишен мъж  от непълнолетни момчета на 13 и 14 години беше извършено в с. Александрово и разтресе през ноември обществеността. 13-годишното дете беше изпратено от съда, като възпитателна мярка в интернат, именно по искане на Местната комисия. 14-годишният му братовчед беше оставен в ареста от Пловдивския апелативен съд в края на април.

Данните ще бъдат представени на предстоящата сесия на Общинския съвет на 15-ти май.

В тях са представени още 13 случая на кражби, извършени от деца, 5 ситуации на проявена агресия и насилие, 5 телесни повреди,  нанесени от малолетни или непълнолетни. Пет от децата в отчета са повредели или унищожили имущество. В един от случаите има палеж на сграда, регистрирано е и едно фалшиво обаждане на спешния телефон 112. Да шофират превозни средства без да имат право на това или такива с фалшиви регистрационни табели в отчета са записани 12 случая.

Общо сигналите, подадени през годината в Местната комисия от Районната и Окръжната прокуратури в Хасково са 45 за 63-ма малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви или престъпления. Тревожната статистика показва, че три от децата са извършили повече от едно престъпление и то в последователност и близко време.

От данните става ясно, че от младите извършители на престъпления и нарушители на обществените норми, 59 са момчетата, седем-момичетата. По признака възраст 24 от децата са между 8 и 13 години, от 14 до 17 години са 39 души.

Отчетът показва и че 40 % от проявените са в пълни семейства, 40% от тях са с един родители, при близки живеят 19 %.

8 % от тях са с незавършено начално образование.

Образувани са 45 възпитателни дела. На непълнолетните престъпници са наложени 96 възпитателни мерки. Някои от тях са с предупреждение, поставяне под надзора на обществен възпитател, други са задължени да участват в консултации, специални обучения и програми.

Анализът на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Хасково показва, че за 13 години има устойчив растеж на броя на проявените деца.

През последната година обществените възпитатели към Комисията са работили индивидуално с 23 деца, които са показали склонност към извършване на престъпление и с техните родители.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ja
  Jack Bauer
  17 -7
  09:09, 9 май 2020
  Деца или маймун чета?
  • +-
   +-
   0 0
   08:47, 11 май 2020
   Не знам какво четеш, ама аз чета, че имало убийство извършено от някого си, а присъда няма още.
   Тоест- преждевременна журналистическа еякулация.
 • 2
  То
  Тодор
  21 -3
  11:59, 9 май 2020
  Циганска махала е пълна с наркомани и никой не спазва карантината пристигнали от Англия преди няколко дена заради тези ******и ще тегли народа къде е полицията
  • Ja
   Jack Bauer
   13 -1
   21:26, 9 май 2020
   Гонят да глобяват съвестните данъкоплатци, че да има с какво да хранят църните примати.
 • 3
  Ев
  Евертъна
  4 -10
  20:24, 9 май 2020
  Днес празнуваме 9-ти май! Победата над ФАШИЗМА!... Виж коментара
 • 4
  Ев
  Евертъна
  2 -7
  20:38, 9 май 2020
  Аз съм бивш лидер, на хасковската агитка и ръковод... Виж коментара
 • 5
  Bl
  Blessings
  11 -2
  21:07, 9 май 2020
  Аз пък съм шефа на психиатрията и те търся, за да те прибера.
 • 6
  См
  СМЪРТ ЗА П*ДАЛИТЕ
  2 -1
  16:23, 10 май 2020
  Евъртън дано умреш от covid г*е*й долен!!!
  Къв лидер си бил бе анално податлива твар??
 • 7
  Ха
  хасковлия
  1 -1
  19:39, 10 май 2020
  до евъртън боклук мръсен долен измет дано сутринта да не станеш .
 • 8
  Ха
  Халил
  0 -1
  01:41, 11 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини