От х:

Днес в x:

Убийство, грабеж и шофиране от деца, отчитат в Хасково

Едно убийство и един грабеж, извършени през 2019 година от деца, съобщават в годишния си отчет от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Хасково.

Убийството на 61-годишен мъж  от непълнолетни момчета на 13 и 14 години беше извършено в с. Александрово и разтресе през ноември обществеността. 13-годишното дете беше изпратено от съда, като възпитателна мярка в интернат, именно по искане на Местната комисия. 14-годишният му братовчед беше оставен в ареста от Пловдивския апелативен съд в края на април.

Данните ще бъдат представени на предстоящата сесия на Общинския съвет на 15-ти май.

В тях са представени още 13 случая на кражби, извършени от деца, 5 ситуации на проявена агресия и насилие, 5 телесни повреди,  нанесени от малолетни или непълнолетни. Пет от децата в отчета са повредели или унищожили имущество. В един от случаите има палеж на сграда, регистрирано е и едно фалшиво обаждане на спешния телефон 112. Да шофират превозни средства без да имат право на това или такива с фалшиви регистрационни табели в отчета са записани 12 случая.

Общо сигналите, подадени през годината в Местната комисия от Районната и Окръжната прокуратури в Хасково са 45 за 63-ма малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви или престъпления. Тревожната статистика показва, че три от децата са извършили повече от едно престъпление и то в последователност и близко време.

От данните става ясно, че от младите извършители на престъпления и нарушители на обществените норми, 59 са момчетата, седем-момичетата. По признака възраст 24 от децата са между 8 и 13 години, от 14 до 17 години са 39 души.

Отчетът показва и че 40 % от проявените са в пълни семейства, 40% от тях са с един родители, при близки живеят 19 %.

8 % от тях са с незавършено начално образование.

Образувани са 45 възпитателни дела. На непълнолетните престъпници са наложени 96 възпитателни мерки. Някои от тях са с предупреждение, поставяне под надзора на обществен възпитател, други са задължени да участват в консултации, специални обучения и програми.

Анализът на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Хасково показва, че за 13 години има устойчив растеж на броя на проявените деца.

През последната година обществените възпитатели към Комисията са работили индивидуално с 23 деца, които са показали склонност към извършване на престъпление и с техните родители.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ja
  Jack Bauer
  17 -7
  09:09, 9 май 2020
  Деца или маймун чета?
  • +-
   +-
   0 0
   08:47, 11 май 2020
   Не знам какво четеш, ама аз чета, че имало убийство извършено от някого си, а присъда няма още.
   Тоест- преждевременна журналистическа еякулация.
 • 2
  То
  Тодор
  21 -3
  11:59, 9 май 2020
  Циганска махала е пълна с наркомани и никой не спазва карантината пристигнали от Англия преди няколко дена заради тези ******и ще тегли народа къде е полицията
  • Ja
   Jack Bauer
   13 -1
   21:26, 9 май 2020
   Гонят да глобяват съвестните данъкоплатци, че да има с какво да хранят църните примати.
 • 3
  Ев
  Евертъна
  4 -10
  20:24, 9 май 2020
  Днес празнуваме 9-ти май! Победата над ФАШИЗМА!... Виж коментара
 • 4
  Ев
  Евертъна
  2 -7
  20:38, 9 май 2020
  Аз съм бивш лидер, на хасковската агитка и ръковод... Виж коментара
 • 5
  Bl
  Blessings
  11 -2
  21:07, 9 май 2020
  Аз пък съм шефа на психиатрията и те търся, за да те прибера.
 • 6
  См
  СМЪРТ ЗА П*ДАЛИТЕ
  2 -1
  16:23, 10 май 2020
  Евъртън дано умреш от covid г*е*й долен!!!
  Къв лидер си бил бе анално податлива твар??
 • 7
  Ха
  хасковлия
  1 -1
  19:39, 10 май 2020
  до евъртън боклук мръсен долен измет дано сутринта да не станеш .
 • 8
  Ха
  Халил
  0 -1
  01:41, 11 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
07 юни 2020
Последни новини