От х:

Днес в x:

23 °C

Убийство, грабеж и шофиране от деца, отчитат в Хасково

Едно убийство и един грабеж, извършени през 2019 година от деца, съобщават в годишния си отчет от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Хасково.

Убийството на 61-годишен мъж  от непълнолетни момчета на 13 и 14 години беше извършено в с. Александрово и разтресе през ноември обществеността. 13-годишното дете беше изпратено от съда, като възпитателна мярка в интернат, именно по искане на Местната комисия. 14-годишният му братовчед беше оставен в ареста от Пловдивския апелативен съд в края на април.

Данните ще бъдат представени на предстоящата сесия на Общинския съвет на 15-ти май.

В тях са представени още 13 случая на кражби, извършени от деца, 5 ситуации на проявена агресия и насилие, 5 телесни повреди,  нанесени от малолетни или непълнолетни. Пет от децата в отчета са повредели или унищожили имущество. В един от случаите има палеж на сграда, регистрирано е и едно фалшиво обаждане на спешния телефон 112. Да шофират превозни средства без да имат право на това или такива с фалшиви регистрационни табели в отчета са записани 12 случая.

Общо сигналите, подадени през годината в Местната комисия от Районната и Окръжната прокуратури в Хасково са 45 за 63-ма малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви или престъпления. Тревожната статистика показва, че три от децата са извършили повече от едно престъпление и то в последователност и близко време.

От данните става ясно, че от младите извършители на престъпления и нарушители на обществените норми, 59 са момчетата, седем-момичетата. По признака възраст 24 от децата са между 8 и 13 години, от 14 до 17 години са 39 души.

Отчетът показва и че 40 % от проявените са в пълни семейства, 40% от тях са с един родители, при близки живеят 19 %.

8 % от тях са с незавършено начално образование.

Образувани са 45 възпитателни дела. На непълнолетните престъпници са наложени 96 възпитателни мерки. Някои от тях са с предупреждение, поставяне под надзора на обществен възпитател, други са задължени да участват в консултации, специални обучения и програми.

Анализът на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Хасково показва, че за 13 години има устойчив растеж на броя на проявените деца.

През последната година обществените възпитатели към Комисията са работили индивидуално с 23 деца, които са показали склонност към извършване на престъпление и с техните родители.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ja
  Jack Bauer
  17 -7
  09:09, 9 май 2020
  Деца или маймун чета?
  • +-
   +-
   0 0
   08:47, 11 май 2020
   Не знам какво четеш, ама аз чета, че имало убийство извършено от някого си, а присъда няма още.
   Тоест- преждевременна журналистическа еякулация.
 • 2
  То
  Тодор
  21 -3
  11:59, 9 май 2020
  Циганска махала е пълна с наркомани и никой не спазва карантината пристигнали от Англия преди няколко дена заради тези ******и ще тегли народа къде е полицията
  • Ja
   Jack Bauer
   13 -1
   21:26, 9 май 2020
   Гонят да глобяват съвестните данъкоплатци, че да има с какво да хранят църните примати.
 • 3
  Ев
  Евертъна
  4 -10
  20:24, 9 май 2020
  Днес празнуваме 9-ти май! Победата над ФАШИЗМА!... Виж коментара
 • 4
  Ев
  Евертъна
  2 -7
  20:38, 9 май 2020
  Аз съм бивш лидер, на хасковската агитка и ръковод... Виж коментара
 • 5
  Bl
  Blessings
  11 -2
  21:07, 9 май 2020
  Аз пък съм шефа на психиатрията и те търся, за да те прибера.
 • 6
  См
  СМЪРТ ЗА П*ДАЛИТЕ
  2 -1
  16:23, 10 май 2020
  Евъртън дано умреш от covid г*е*й долен!!!
  Къв лидер си бил бе анално податлива твар??
 • 7
  Ха
  хасковлия
  1 -1
  19:39, 10 май 2020
  до евъртън боклук мръсен долен измет дано сутринта да не станеш .
 • 8
  Ха
  Халил
  0 -1
  01:41, 11 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини