От х:

Днес в x:

70 бона кръвнина искат от Младен за убийството на бабата в Корен

Младен Младенов

По 10 хиляди лева поискаха в предявен днес граждански иск синовете и дъщерите на зверски убитата на Великден миналата година в село Корен 78-годишна Милка Стефанова. Съдът прие исковете им.

Днес започна процесът срещу 30-годишния Младен Младенов от Корен, който е обвинен в зверско изнасилване и убийство на възрастната жена. Защитници са му двама адвокати – Георги Зарчев и столичното светило Марин Марковски.

В продължилото почти цял ден съдебно заседание бяха изслушани всички свидетели и някои от експертите. Процесът дори щеше да приключи, ако не беше настояването на защитата и на прокурора Дарина Славова лично да разпитат вещите лица, извършили ДНК експертизата на косъма, открит в бельото на Младен.

Обвинението срещу младия мъж се крепи предимно на тази ДНК експертиза. Множество свидетели заявиха днес в съда, че са участвали в празненството в къщата на брат му Илия във фаталната вечер и почти през цялото време подсъдимият е бил пред очите им. Младен е напускал компанията на два пъти, но за броени минути, като единия път е бил с кола, в която возел и малко дете. Другото отсъствие от купона е било след 21 часа, но за не повече от половин час, твърдят свидетелите. Прокурорът пък смята, че това време е достатъчно Младен до отиде до къщата на бабата, отдалечена на повече от 500 метра, да изнасили и убие старицата и да се върне на масата.

Според съдебния лекар д-р Христо Еленски, който днес също даде обяснения пред Темида, смъртта на възрастната жена е настъпила до час, час и половина след полунощ. Свидетелите пък твърдят, че Младен се е прибрал няколко минути след 24 часа и си легнал да спи.

Д-р Еленски потвърди днес пред магистратите и заключението си за отпечатъка от пръстена, открит по лицето на убитата. Пръстен с такъв релеф имал и Младен. Точно от този отпечатък тръгна разплитането на убийството и полицаите арестуваха младия мъж.

Всичко това обаче представлява косвени доказателства. Според защитата най-силното доказателство за вината на Младен – косъмът, открит в бельото му, може да се окаже манипулация. ДНК-анализът е категоричен, че той е на убитата Милка Стефанова, но адвокатите смятат, че е твърде подозрителен начинът на откриването му и не изключват възможността да е бил подхвърлен.

Засега и двете страни – защитата и обвинението твърдо поддържат тезите си. Казусът вероятно ще намери решението си на 21 септември, за когато е насрочено следващото съдебно заседание. Тогава трябва да се явят и експертите по ДНК, за да дадат показания. Други свидетели няма и се очаква тогава да има съдебно решение.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини