От х:

Днес в x:

Опаткаха с глоби кебапчиите на пазара

Клиенти на кебапчиите не липсват и държавата реши да събира пари за това

Държавата взе на мушка кебапчиите на неделния автопазар в Димитровград и ги „награди” с глоби затова, че продават на открито и без да спазват необходимите санитарно-хигиенни норми. Според контролните органи от Агенцията по храните, за да може кебапчия да си продава кебапчетата, трябва да има ресторант. Изискването влиза в разрез с досегашната практика на Пазара, където се издаваха разрешения на търговците, а те си намираха начин как да пласират стоката си.

Кебапчетата се продавали на 35 градуса. По суровото месо кацали мухи, видяха инспекторите от Агенцията по храните. Фермер от местно село пък си продавал домашно приготвеното сирене. Клиенти не му липсваха, но тази неделя не му липсваха и глобяващи инспектори. Повечето от продавачите недоумяваха какъв е проблема на държавата, след като клиентите си имат глави на раменете , за да изберат дали да купят или не.

Повече по неделната проверка на димитровградския автопазар и за загрижеността на държавата за нашето здраве, вижте във видеорепортажа след малко

Г. Христов

Този малчуган очаква нещо вкусно
Високият градус пречи това кюфте да е здравословно, според закона
Хората от димитровградският пазар осигуряват добра клиентела на кебапчиите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини