От х:

Днес в x:

Исмаил: Инкасаторите крадат една трета от таксите в Синя зона

Себахтин Исмаил

„Инкасаторите в Синята зона крадат една трета от парите!“, заяви днес от трибуната на общинския съвет Себахтин Исмаил. Изказването му бе при обсъждането на предложението за разширяването на платената за паркиране зона. Съветниците одобриха предложението и така Синята зона в Хасково вече се разпростря до паркинга на магазин Марса. Разчертан в синьо ще бъде и паркингът зад Райфайзенбанк и част от ул. „Скопие“.

Проектът бе остро критикуван от Антон Иванов от ГЕРБ. Той припомни, че паркингът до магазин Марса не се намира в идеалния център, нито дори граничи с него. Според него в докладната липсват данни промените да са съгласувани с КАТ, което е задължително, няма и скица, на която да са нанесени всички места за платено кратковременно паркиране.

На неговото изказване отговори Стефан Атанасов, който от няколко месеца гласува с кметската коалиция. Той каза, че паркингът зад Райфайзенбанк става Синя зона по желание на живеещите там. Те изрично заявили желанието си в подписка до кмета. Причината била, че не можели да си намерят място за колите от навлеци, които паркирали там без пари.

Себахтин Исмаил пък, който взе думата последен, хвърли бомбата като заяви, че една трета от парите се крадат от инкасаторите. Изказването му бе подигравателно аплодирано от новия шеф на „Паркинги и гаражи“ Стати Запрянов, който също бе в залата и чието е предложението за разширяване на зоната за платено паркиране.

Себахтин предложи да се направи анализ на приходите и разходите на общинското предприятие и ако трябва да се заделят пари за автоматизиране на дейността. „В Стара Загора например има автомат – плащаш и си вземаш билетче. В целия град има назначени 15 души, които следят за билети, а в Хасково са двойно повече“, коментира Исмаил.

След изказването му председателят на ОбС Иван Иванов го успокои, че вече се работи в тази насока, но не обяви повече подробности.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини