От х:

Днес в x:

Тихомир Баротев от ВИОЛЕНА стана световен шампион

Тихомир Баротев от "ВИОЛЕНА" стана световен шампион при юноши 12-14 год. на Световно първенство 2012 г в София. Toва e най-големия връх в 18-годишната спортна история на клуба. 

С бронзов медал за смесената двойка са Тихомир Баротев с Димана Николова.

Изключително силно  представяне и за дебютиращата смесена двойка Ангел Казаков и Деметра Лачева – 4 –то място и Ангел Казаков на VІІІ-мо място.

Оптималната програма на КА "ВИОЛЕНА" беше влизане на финала, а максималната спечелване и на медали, при изключителна конкуренция и изравнени сили на състезателите от 36 държави.

В индивидуалната надпревара Тихомир Баротев остави след себе си състезатели от Русия, Франция, Румъния, които са сред лидерите и медалистите в останалите възрастови групи и категории на Световното първенство.

Благодарение на изключително доброто класиране на състезателите от КА „ ВИОЛЕНА” и „ АМД” – Пловдив – 3 златни и 1 бронзов медал, в отборното класиране при юноши и девойки България заема ІІ-ро място.

Oбщо 30 състезатели с 19 съчетания от България се бориха за призовите места на V-то Световно първенство по спортна аеробика за юноши и девойки и ХІІ-то за мъже и жени. 15 съчетания се класираха за финалите, като четири от тях спечелиха медали – две съчетания на КА „ ВИОЛЕНА” и две на „ АМД” – Пловдив – интересните и оригинални хореографии и доброто техническо изпълнение допринесоха много за отличното класиране.

Първият медал от Световно първенство, състезатели на КА „ ВИОЛЕНА” печелят през 2006 г. в  Китай, гр. Нанджинг – бронзов медал в категория „ групи” при 12-14год.

Haskovo.NET

Бронзовите медалисти: двойката Баротев-Николова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини