От х:

Днес в x:

Пушачите в тоалетната. Преглед на регионалния печат

"Хасковлии пафкат във WC, финтират тоталната забрана", вестник "Новинар юг". След като забраниха на пушачите да димят на закрито, че и на доста открити места, те се спасиха в тоалетните. За това алармират собственици на заведения и ресторантьори, които заварват WC-тата си пълни с дим и фасове. Те предполагат, че проблемът ще се развие наесен, когато народът ще влезе вътре. Сега повечето от клиентите са отвън, където все още не е забранено да се пуши.

Атаката в тоалетните е главно в някои закрити ресторанти, където няма пряка връзка за навън към улицата и тоалетната идва по-близо. Понакога и "отвън" не те спасява, защото е забранено пушенето на тротоари и терени близо до училища, детски градини, спортни и детски площадки. Абсурдната забрана води до абсурдни решения да бъде заобиколена.

"ОСО-то поевтиня с 484 бона". Бившия Дом на отбраната е струвал 2 423 197 лв, сега ще започне от 1 938 558 лв. Смъкването на цената на 5 етажната сграда е заради липса на купувачи. ОСО-то се продава, за да се покрие ипотечен кредит. Собственост е на еднолично софийско дружество с ограничена отговорност.

"Воин на 27 в. в музея, вторият е в Швейцария" - чело. Вчера НАП огласи връщането на Регионалният исторически музей на мраморна римска глава от 2 - 4 век сл.н.е. Била е конфискувана от иманяри и след приключване на делата около нея/ предмети са веществени доказателства/ е върната на Хасково. Това явно е пресетило вестника да се поразрови из по-стари находки в РИМ. През 2009-та година край Харманли е била конфискувана бронзова фигурка на воин от древногръцкия период. Фигурката е с височина 19 сантиметра и била усмихната. Втората подобна се намирала в частна колекция в Швейцария.

"10 тона череши от Крепост със сертификат за качество". Агенцията по храните издава документ с който може да се кандидатства за финансов бонус. 4-ма стопани от Крепост са поискали сертификата и на базата на документа ще разчитат на субсидия. За да се сертифицира черешата, трябва да бъде 2 сантиметра в диаметър, цяла, ненаранена с характерния за плода цвят и вид, без чужд мирис и с дръжки. Отпуска се до 10 % отклонение от нормата.

Добре, че не е записано и какъв трябва да е вкуса.

"Другарски вечери наляха 9.04 промила на шофьори". Оказва се, че мъжете между 30 и 50 години пият по здраво от абитуриентите, пише вестника. 30 годишен хасковлия седнал зад волана с 2.44 промила алкохол в кръвта, което е между литър и два концентрат, в зависимост от масата на пияча. Димитровградчанин пък се "наквасил" до 2.32 промила. Общо 5-ма пияни водачи са задържани от КАТ през почивните дни.

Това че 30-50 годишните носят повече от абитуриентите не е изненада за никой освен за някой абсолютен трезвеник. Въпрос на практика и тренировки, както и на метаболизъм. Децата се напиват по лесно от възрастните и това лесно може да се провери във всяка дискотека.

"Майки борят кризата със забавачка вкъщи". Така нареченият родителски кооператив е събрание на няколко майки, считащи че ще отглеждат по-добре децата си вкъщи отколкото в градините.  От 1-ви юни в Хасково, 6 деца от 1 до 3 години се обгрижват в частен дом, като родителите си делят наема, тока, водата и другите консумативи, включително и наемането на педагог от Димитровград. Всичко излиза по 80 лв месечно.

Занимание за свободни майки с излишни пари.

"Шеф на квартално читалище с 800 лв заплата" чело на "Хасковска Марица". Претоплена супа от последната общинска сесия от петък. Материалът е преразказ /почти пълен/ на словесната престралка между кмета и съветниците. Акцентът е, че секретаря на читалище "Климент Охридски" Славейко Андонов взимал 800 лв заплата. Това явно е много и общинската субсидия за "Климент Охридски" е спряна.

"Вместо за ремонт, дядо даде 8 бона на измамник". Потърпевшият е 85 годишен мъж от с. Книжовник. Имал парите защото бил приготвил ремонт на къщичката си. Измамили го по познатата схема-синът му катастрофирал.

"Скъсват заведенията от проверки". От една страна е никотиновата полиция, за спазване забраната за пушене на обществени места. От друга страна са онези, които прибират парите за авторската музика, от трета данъчните, от четвърта Агенцията по храните и т.н.

"Венера и Слънцето в космическа нишка". Така нареченият "Пасаж на Венера" ще се случи в сряда сутринта. Планетата ще премине пред слънчевия диск или поне така ще изглежда от Земята. Явлението се случва веднъж на 105 години.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини