От х:

Днес в x:

ПМГ и Езиковата си ги премериха на Кенана

По червения килим

Математическата гимназия и Езиковата, си премериха баловете на Кенана, в конкурентните „Европа” и „Фантазия”. Двете гимназии пък конкурират репутацията си от години. По едно и също време тази година, училищата решиха да съпоставят рокли, прически, деколтета, костюми, поли и най-вече-  автопарк. Като за начало, стотици маркови автомобили на абитуриенти задръстиха улица „Стара Планина” и съседните улици по време на придвижването си към Кенана. Около 19 часа, върволица джипове и лимузини се проточи на километри. Трафикът в квартала стана истински ад. Освен пресичащите на случайни места пешеходци, напредването се възпрепятстваше и от специфични изисквания. При всяко слизане на входа на Алеята, абитуриентите задължително се снимаха до возилата. Към многото любители с фотоапарати, се прибавяха и десетина професионалисти, наети от тоя или оня или от самите училища.

Истинската лудница настъпваше след слизането. Към 20-на минути всяка дама получаваше възторжени „ах” и „ох” първо от родата, после от приятелките, после, не без известно скърцане на зъби, от конкурентки и съученички. Следваше бавно, като припев на народна песен, изнасяне по дългата алея към двете заведения.

По-далечната дестинация бе хотел „Европа”, където се събираха чедата на Езиковата. Почти всяко от децата не приличаше на себе си. Възпитаниците на Езиковата са масово познати на Хасково с многобройните си постижения и инициативи, но този път бяха съвършено променени, особено дамите. Русите бяха станали черни, черните- руси. Изпипани тоалети, маркови костюми и невероятно стилни прически, заковаваха погледи и светкавици. Правеше впечатление невероятната любов към детайла- чантите бяха в тон, аксесоарите на ниво или поне „Сваровски”, татуировките- подходящи за случая. Абитуриентите са държаха на положение, без лиготии и с подобаващата тържественост. Не се забелязваха „напразнувани” предварително. Ужасяваща тъпканица от рода до 4-то коляно, превръщаше всяка организация в хаос. Нещата потръгнаха благодарение на самодисциплината на ръководството на училището и самите абитуриенти.

ПМГ колегиално изчака Езиковата да се изнесе нагоре по Алеята и чак тогава почна да се прегрупира за своя парад. Това забави тържеството, но стилното влизане компенсира всичко. Абитуриентите крачеха по червен килим, досущ като звездите в Кан. И изглеждаха досущ като тях. Невероятно красивите и щастливи деца напредваха под дъжд от конфети и гирлянди и звуците на „Един неразделен клас”. Тон даваха стилните директор и негов заместник. „Моми за женене”- одобри зяпач от мъжки пол при вида на Тодорка Милева и Донка Маргаритова. Всички момци обаче вече са закъснели.

Момците на МГ-то бяха спортно-елегантни и леко незаинтересовани. Скандиранията от 1 до 12 бяха умерени. Скромността им бе компенсирана от ухилените до уши абитуриентки, които много, ама много се бяха постарали с роклите. Тоалетите бяха като за модно ревю от висока класа.

И двете училища обаче удариха греди с диджеите. Дамата на Езиковата се раздаваше изцяло, но нейните напъни стигаха само до леко претопляне на скуката и нетърпението у родители и абитуриенти. Водещият шоуто на ПМГ обаче счупи скалата. Чалгарското у диджей Живко Микс прозираше от всяко клише, многократно повтаряно в телевизия „Планета”. Още малко щеше да възкликне „обичам ви И всичките” като една своя колежка. Не се размина обаче без „Айде всички заеднооооо”.

Хората отвън се надяваха, „математиците” да имат достатъчно за пиене вътре.

ПМГ и Езиковата откриха сезона на баловете. В рамките на следващите 10 дни, тържества ще има всеки ден. „Фантазия", "Европа" и ресторант "Хасково" са главните предпочитани дестинации. За пръв път от много години, нито едно хасковско училище няма да празнува извън града.

Г.Христов

МГ-то дефилира с настроение и стил
Настроение
Черно и бяло
Настроение 2
Синьо
Един неразделен клас
Начело-директорът Дора Милева/вдясно/
Мома за женене-замдиректорът Донка Маргаритова
Учителите заемаха почетно място в бала на МГ
Езиковата-на бал или на сватба
Минзухар
Сърцеразбиваща триада
Подготовката на дамите от Езиковата продължаваше до последния момент
Резултатите обаче бяха убийствени
Наистина убийствени!
Късметлия
Парад 1
Парад 2
Парад 3
Най-развълнувани и горди бяха близките
Езиковата бе №1 по елегантните двойки
Хаос от коли и хора превърна подхода към "Европа" в мъчение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини