От х:

Днес в x:

Хасковлия броил 1 600 лева за неработещи климатици "Волтел"

Коста Иванов показва един от изтърбушените климатици

Хасковлия платил 1 600 лева за три климатика „Волтел“ без платки. Коста Иванов сподели пред Haskovo.net, че купил техниката от разпродажбата на магазини „Волта“ в село Войводово. Шопинг истерията покрай търга завладяла и мъжа, който си направил тънка сметка, че може да се сдобие с климатици на половин цена. Явил се на разпродажбата и купил три. Когато дошъл дългоочакваният момент да ги монтира, се оказало, че в климатиците липсват платките, което ги прави тотално неизползваеми. Стоката е купена без гаранция.

„Техниката беше запечатана в кашони. Нямах под ръка отверка, за да ги разглобя и да видя на място, че им липсват части.“, каза възмутено опареният купувач. По думите му, преди да обявят ликвидация, от фирмата съвестно залепяли върху всеки кашон бележка с липсващите в него части. „Техниците са изваждали платките, за да ги монтират на гаранционни климатици „Волтел“., допълни Иванов.

Според него тези бележки мистериозно изчезнали преди търга в селото. Иванов подозира в това деяние частния съдия изпълнител.

След шока от вида на изкормените климатици Иванов потърсил техниците на Волта за платки. Те му предоставили единствено изгорели, за да може по тях да търси нови. Хасковлията знае, че ще му е трудно да намери, защото вече не се произвеждат.

„Цената на една платка е от 300 до 700 лева. Тези климатици ще ми излязят златни.“, пресмята хасковлията. Той е убеден, че не е единственият измамен и че и други клиенти са купили техника с липсващи части.

„Същият ден продадохме още 50 климатика. Включително и на "Волтел". В разпродажбата се изтъргуваха над 700 артикула на веригата. Никой друг не се оплакал. За мен това е постановка. Той явно се чувства прецакан, защото купи климатиците с 50 лева по-евтино отколкото се продават магазините.“, коментира частният съдия изпълнител Самуил Пеев, който е ангажиран с търга. Според него, ако имаше проблем с техниката, купувачите щяха да го потърсят и Иванов нямаше да е единствения недоволен. 

 Христина Котларска

Иванов с изгорелите платки, по които ще търси за своите климатици
Търгът на "Волта" в село Войводово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини