От х:

Днес в x:

Чакат висока вълна по Марица по обяд в неделя

Харманли, 6 февруари 2012-а. Олу дере наводни града

За очаквана висока вълна в долното течение на река Марица предупреждават от МВР. За вероятно влошаване на метеорологичната обстановка в страната в събота и неделя алармира министерството на околната среда и водите.

Според специалистите на 19-ти и 20-ти май е възможно в долното течение на река Марица да се формира „висока вълна”. Очаква се при Харманли повишението на нивата на реката да е под и около максималните нива, достигнати през февруари. При Първомай и Свиленград прогнозата е, че нивата на реката ще останат под критичните, като вълната ще достигне своя максимум около обяд на 20-ти май. За река Тунджа не се прогнозират достигане на критични нива.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов е създадена координация между органите на изпълнителната и местната власти за действие при наводнения. Със заповед на главния секретар на МВР гл. комисар Калин Георгиев се предприемат превантивни действия в тази част на страната. Въвежда се непрекъснато наблюдение на критичните места в и около населените места по долното течение на река Марица. Особено внимание ще бъде обърнато на състоянието на изградените диги и възможността за надграждането им, съобщават още от МВР.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини