От х:

Днес в x:

Разпродават „Волта“ на парче, бойлери за по 90 лв

Съдия изпълнители разпродават "Волта" във Воеводово

Публичен търг с явно наддаване за движимото имущество на хасковските магазини „Волта“ тече в село Войводово. В сграда от стопанския двор на селото са складирани чисто нови ел уреди-от ютии до бойлери и плазми. Всички те се продават на цена 75 % от пазарната. Ако има повече от един кандидат за даден уред върви наддаване, като стъпката е 10 % от стойността на продукта. Днес се продаваха бойлери.

Цената на продуктите е формирана на базата на средните пазарни цени в другите вериги. Така, бойлери „Теси“ например варираха от 70 до 180 лв в зависимост от литража и класа. Търгът обаче даваше възможност за добри сделки. Така например, хасковлията Продан Людмилов Проданов се сдоби със 17 нови болера „Теси“ с вместимост 80 литра, за 1530 лв. Средно, един бойлер излиза точно 90 лв. „Не купувам за фирма, само за приятели роднини“ с усмивка обясни Проданов докато плащаше на място. Ако нещо остане-винаги може да се продаде с печалба. Водещите търга съдии-изпълнители издаваха квитанция срещу получената сума. „Не издаваме фактури, не сме търговци“ лаконично обясни пом. съдия-изпълнител Любомир Василев. По същата причина покупките нямат гаранция. „Нямаме сервиз“ допълни Василев. Той обаче уточни, че престижните марки като BOSH например дават собствени гаранции за продуктите си. 

Сделката за 17-те бойлера обаче бе изключение-всичко друго се предлага по едно, по реда на Гражданско процесуалния кодекс. Законът забранява всички уреди да бъдат продадени вкупом, на търговска верига например, не че е нямало желаещи. 

Уредите се продават по дни-в понеделник са били телевизорите, вчера пералните. Това което остане некупено се продава в друг ден. Специални списъци педантично изброяват кой ден какви уреди се предлагат, видът на всеки един от тях и цената му. Списъците са изложени в сградите на съда и общинската администрация, както и в националния сайт на камарата на съдебните изпълнители. „Пишете, трябват ни колкото може повече хора, иначе ще сме тук цяло лято“ с усмивка призоваха водещите търга. На продажба подлежат 2 700 артикула.

Дори и без кой знае каква разгласа, десетки купувачи от хасковска, кърджалийска, че и пловдивска области чакат от 9 сутринта до 5 следобед да дойде редът на техния уред. Когато това стане се обявява първоначалната цена. Някой вдига ръка, отива при съдебните изпълнители и се подписва в протокол че предлага тази сума. После се обявява нова цена, по-висока с 10 % от стойността на продукта. Ако ръце вдигнат повече от един човек, печели по-бързия. Другият мераклия трябва да изчака следващата цена. Накрая остава само един. Плаща, взима си продукта и заминава. 

Получените суми отиват по сметката на взискателя Обединена българска банка. 

За утре са предвидени за продажби печки. Списъците с предлаганите артикули и марки вижте в приложения линк тук, тук и тук

Г.Христов

Бойлерите се харчеха добре
Успешните покупки бързо се натоварваха по колите
Други чакаха по-добри оферти
Продажбите вървяха ударно
Хасковлията Продан Проданов/близък план в гръб/ изуми всички със закупени 17 бойлера
Съдебния изпълнител Любомир Василев пред списъка с вещите на търга
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини