От х:

Днес в x:

Абитуриенти треснаха адвокатски джип. Труп гние поне 5 месеца под легло. Преглед на регионалния печат

Абитуриенти треснаха адвокатски джип, пише в анонс над главата „Новинар юг”. Дописката е на трета страница. Колата със зрелостниците нацелила „Тойота”-та на известна хасковска адвокатка, която обаче помолила да не се споменава името й. Инцидентът станал до автогарата докато юристката била на зъболекар. Щетите са само нагънати ламарини.

Дубъл срещу мотопистата, атака и срещу Европа, челно заглавие на първа страница. Става дума за вчерашния брифинг на кмета Георги Иванов, на който той обвини депутата Иван Петров, областния управител Ирена Узунова и шефа на ОДП Петьо Петров, че правят всевъзможни спънки да няма състезание по мотокрос в края на месец май. Потърсени за коментар, депутат и губернатор отговарят, че изобщо не разбират за какво става въпрос, дори не знаели за планираното състезание.

За скандалната мотописта се водят няколко дела в различни съдилища – районен и административен. Те обаче все още не са приключили, което на практика означава, че е в сила заповедта на РДНСК, която забранява ползването на двете пътни връзки към трасето.

Показват гравюри на Рембранд, Гоя, Паскен в Димитровград, акцент от втора страница. Творбите на световните майстори могат да се видят в галерия „Петко Чурчулиев”, откриването е в петък, 18 май.

1.68 млн. лв. глоба и 6 години решетки грозят харманлийци, водещо на 3-та. Баща и син от Харманли бяха задържани при акция на полицията, при която бяха открити 45 мастербокса нелегални цигари.

Ремонтът в „Левски” завършва през лятото, акцент от 4 страница. Става дума за школото в Димитровград, което се санира по програма „Енергийна ефективност”.

48 броиха до 12 в Спортното, акцент от спортната страница.

Стойчо Ганашев: Бързат да забранят пушенето преди вота през 2013-а. Интервюто с шефа на хотелиерите и ресторантьорите в Хасково е на 6 страница.

Труп гние поне 5 месеца под легло, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. Социални работници в Свиленград открили разложения труп в апартамент на ул. „Георги Бенковски”. Там живеела възрастна жена инвалид. Предполага се, че трупът е на сина й – 45-годишният Тихомир Иванов. Тялото обаче е престояло няколко месеца и е в напреднал стадий на разложение, поради което все още не е идентифициран.

Кметът: Пробват да провалят шампионата по мотокрос, челно заглавие на първа страница във вестника. За вчерашната пушилка около мотопистата.

Социалните готвят протест, чело на 2-ра. Служителите протестират срещу ниските заплати и лошите условия на труд.

Повишават в ранг съдията от делото за Черния Великден, заглавие от 3-та. Красимир Димитров е предложен за повишаване в ранг.

На випуск 2012 му тръгна по вода, темата на 4 страница. За вчерашното изпращане на зрелостниците в хасковските гимназии.

Руми Георгиева постави „Кучката”, акцент от 8 страница. Театрален маратон ще отбележи 20-годишнината от създаването на театралната школа при Младежкия център.

Това бяха основните теми в днешиня регионален печат.

Тодор Кръшков          

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини