От х:

Днес в x:

КАТ развъртя метлата-2 акта и 4 фиша за абитуриенти

КАТ взе на мушка абитуриентите

Изпращането на абитуриентите отвори работа на хасковските катаджии днес. 2 акта и 4 фиша бяха наложени от пътните полицаи само за няколко часа, след като свършиха изпращанията по училищата и децата хукнаха да купонясват.

По стар обичай, уж вече зрелите момчета и момичета, се надвесваха през прозорците на колите или се подаваха от люковете без ни най-малко да се грижеха за собствената си безопасност. Други пък бяха декорирали колата си така, че балоните и флагчетата откровено закриваха видимостта на огледалата за обратно виждане или тази през задното панорамно стъкло, положение санкционирано от закона.

Нещо подобно се случи на хубавичка абитуриентка с хубавичко БМВ. Младичкия полицай не се трогна от умолителния поглед на девойката и я награди с фишче. То се дава за дребно нарушение и е до 50 лв. Доскоро такива суми не се обжалваха в съда, но сега вече и фишове могат да се жалят, така че сумите са неокончателни. Хубавото на фиша/ако може да има нещо хубаво/, е че не ти се взимат контролни точки и не ти вземат контролния талон, както е при акта. При по-сериозното нарушение на закона ти съставят Акт и ти взимат талона. Един месец караш с акта, докато ти излезе наказателното постановление, което е за солидна сума в зависимост от провинението. Актовете обикновено са за сериозни простъпки-алкохол, ПТП, минаване на червено, незачитане на „стоп“ и др.

За двамата абитуриенти с актове днес обаче, случаят не е такъв. Децата отказали да подпишат съставените им фишове, а в подобен случай се пише акт, който подлежи на оспорване.

За щастие нямаше тежки произшествия.

Г. Христов

Умолителните погледи не помогнаха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини