От х:

Днес в x:

Бразилия дарява 3 тона боб на пострадалите от наводненията

3 тона боб дарява Бразилия на пострадалите от наводненията през февруари общини в региона – Харманли, Свиленград и Любимец, съобщиха от областната администрация. Дарението ще бъде връчено на областния управител Ирена Узунова от посланика на федеративната република Уошингтън Луис Перейра-де-Соуза утре. Амбасадорът пристига заедно с втория секретар на посолството Едуардо да Роша Галвао

Официалната церемония по връчването на дарението ще се състои в зала „Марица“ под патронажа на председателя на БЧК Христо Григоров.

Федеративна Република Бразилия връчва второ дарение в подкрепа на преодоляване на кризата след бедствието от 6-ти февруари. Първата помощ от 50 хил. долара (71 765 лева) бе изпратена две седмици след наводнението. По волята на дарителя 50 хил. лева бяха изразходвани за незабавно закупуване на храни, дрехи и консумативи от първа необходимост, а с 21 765лв. бе закупено домакинско обзавеждане за пострадалите.

След утрешната церемонията по връчване на дарението от Федеративна Република Бразилия, официалните гости и областният управител ще отпътуват към с. Бисер, за да се запознаят с хода на възстановителните работи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини