От х:

Днес в x:

Витрината на Езиковата: Отличнички и куклички

В Езиковата: И умни и красиви

Отличнички и куклички населиха хасковската езикова гимназия в деня на изпращането на поредния випуск абитуриенти. Онези, които не бяха сред двете групи, бяха активисти-в класни или извънкласни занимания. Раздадоха се десетки награди- до една за сериозни заслуги и постижения. 

Витрината на тазгодишното ГПЧЕ, неговите абитуриенти, събраха очите на зайците от по-долните класове. Момичетата бяха като излезли от модно списание-бронзов загар на кожата, тежък грим, френски маникюр, маркови тоалети. Като се добавят стилните прически тип гордостта на фризьора, е ясно че 178-те абитуриенти са ударили мощно рамо на индустрията за красота в Хасково и мощен удар по родителските финанси. 

Резултата си заслужаваше. Защото освен красиви, в ГПЧЕ Асен Златаров са и умни. Тазгодишният випуск има среден успех 5.73 обяви невероятната цифра директорът Пенка Делиева. До тази цифра може да се стигне примерно ако 48 от 178-те абитуриенти имат 5-ци , а всички останали 130 имат диплом от 6.00 и нито стотна по-малко. Възможни са и други комбинации, но е факт, че 6-те се сипят като порой в Гимназията. И явно има защо. Над 50-абитуриенти бяха отличени за отлични резултати в олимпиади, национални и международни състезания. Златаровската премия бе присъдена на Никола Аврамов за високи постижения в различни сфери и издигане престижа на училището. Момчето получи парична премия от 300 лв. Най-добрият по английски език бе Васил Бесарабски, Пламена Ангелова бе №1 по немски а Мария Попова-по Френски. Децата бяха наградени с по 100 лв.

Харвардският възпитаник, Филип Филипов, който също е завършил ЕГ „Асен Златаров“ е учредител на две награди за извънкласни дейности. По 300 лв получи абитуриентката Василена Димитрова и учителката по физическо Валя Иванова. 

Най-голяма бе наградата на д-р Митко Василев-председател на Българо-немската търговско промишлена палата. Бившият възпитаник на гимназията дава ежегодно по 2 хиляди лева на най-добре представилият се в олимпиади по немски език. Тази година това бе Тони Кацарска. 

Ученическият съвет на гимназията определи за своя Любима учителка преподавателката по немски език г-жа Станка Томова. Развълнуваната жена се просълзи от полученото признание. Просълзиха се и децата. 

25 от тях вече са приети в чужди висши учебни заведения в Англия, Шотландия, Холандия и Сащ. Още 23 ще получат известните „шпрах дипломи“ които гарантират прием в немските университети. 

Г. Христов

Мила кукло Барби....
Настроение струеше отвсякъде
Най вече при връчването на многобройните награди
Никола Аврамов спечели Златаровската премия
Директорът Пенка Делиева и депутата Фани Христова поздравиха абитуриентите
Гледки
Гледки 2
Поздравления
Балони
Изражения
Цветя
Настроения
Гледки 3
Щастливец, между две жени
Прощаване
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини