От х:

Днес в x:

Колят ром с коса заради изнасилване

Иван е в съзнание, въпреки ужасната травма на главата

29-годишният Иван Сашев е бил заклан с коса като отмъщение заради изнасилване на женена ромка от Симеоновград. Кървавата разплата е станала около 19 часа в четвъртък в квартал Йорданово в града. С тежка черепно мозъчна травма, мъжът бере душа в хасковската многопрофилна болница. Опериралите го по спешност неврохирурзи дават критични 72 часа-ако Иван оцелее през този период-ще живее.

8 души са арестувани в масовото меле което се заформило, след като група мъже атакували домът на братовчеда на Иван, Митко. Започнали да го налагат с тояги. В същото време Иван минавал покрай дома на братовчед си и видял баталните сцени. Тръгнал да помага, но тогава нападателите разпознали в него истинската си цел. Двама почнали да го налагат в лице с тояга и бокс, а в същото време братовчедът на потърпевшото момиче, Боян, се приближил изотзад с коса. Свидетели твърдят, че се целил в шията, но острието попаднало в черепа на Иван. Косата пробила костта и стигнала до мозъка. В този момента се намесило подкрепление за Иван и Митко и настанало яростен побой. Намесата на полицията разтървала биещите се, но не преди да пострада и възрастна жена. Жената е пребита, но без опасност за живота.

Роднините на Иван категорично отричат обвиненията в изнасилване. Майката Кера Чакърова обясняваше, че другото семейство имало „карез“/повод за отмъщение/ спрямо детето и, но то не било за изнасилване. Още повече, че потърпевшата девойка Антоанета, е била женена с две деца. По ромският кодекс на честа, такива жени не се закачат. Защото обикновено следва кръвно отмъщение. А Иван бил и без това женен. Съпругата му Мария го описва като кротък човек и верен съпруг.

Всички замесени в боя са съдени по бързата процедура, по указа за дребното хулиганство. Тепърва се изяснява, дали животозастрашаващата травма е била нанесена умишлено или е резултат от нещастен случай.

Г.Христов

Майката Кера показва къде е ударен синът е
Жената Мария-съпруга ми е кротък човек
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини