От х:

Днес в x:

32-годишен остава в ареста за изнасилване

32-годишен мъж остава в ареста за изнасилване. Това реши Окръжен съд – Хасково, който потвърди определението на Районен съд – Свиленград, съобщиха от Темида.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че е изнасилил жена на 12 май 2023 г. в Свиленград, използвайки сила и заплахи. Той е обжалвал мярката си пред втората съдебна инстанция като е поискал да бъде пуснат под домашен арест.

Окръжният съд е преценил, че от събраните до момента доказателства се установява съпричастността на обвиняемия в извършване на престъплението, за което се предвижда наказание от 2 до 8 години затвор. Магистратите смятат, че все още съществува опасност обвиняемият да се укрие, тъй като от дълги години живее и работи извън страната и няма постоянна уседналост в България. Взети са предвид и множеството му лоши характеристични данни. Съдът не прие доводите на защитника на обвиняемия, че той има две деца, за които трябва да се полагат грижи. Съдът прецени, че те могат да бъдат отглеждани от близки и роднини.

Въззивната инстанция споделя изводите на районния съд изцяло, поради което съдебният акт бе потвърден и искането за изменение на мярката за неотклонение бе оставено без уважение. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини