От х:

Днес в x:

Тайфуни с нежни имена носят слава на борба

Ива Росенова с баща си Росен Бонев

Местните тайфуни Анелия, Ива и Шерифе пометоха конкуренцията на държавното първенство по борба в Бургас и донесоха три медала за региона.

Симеоновградчанката Анелия Чолакова стана 3-та в преборванията за кадетки в категория до 40 кг. Анелия сгази две съпернички, третата се отказа, а едва на полуфинала нашата отстъпи в яростна схватка на бъдещата победителка в категорията. Също симеоновградчанка, Ива Росенова достави бронзов медал за хасковския клуб по борба. Дъщерята на изтъкнатия треньор Росен Бонев е ученичка последна година в хасковското Спортно, а после се връща в родния Симеоновград, откъдето може да отпраши за мощните софийски клубове. Ива победи три съпернички при девойките в категория до 63 кг но на полуфиналите срещна държавната шампионка и националка Мими Христова от Кюстендил. Нашето момиче се бори мъжки но отстъпи на косъм. Мими Христова пък стана шампионка. Шерифе Ахмед до 67 кг при девойките спечели втория бронзов медал за хасковския клуб.

Тревожното е, че призьорките се състезават за последна година за Хасково поради завършване на местното спортно училище. Тъй като хасковските клубове нямат пари за плащане на заплати за своите елитни състезатели, те вкупом бягат, най-често към столицата, за да реализират потенциала си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини