От х:

Днес в x:

Паяците тръгнаха пак. „Сварекс” на тезгяха заради борч от 1 млн. Преглед на регионалния печат

Колбасарницата на”Сварекс” на тезгяха заради 1 млн. борч, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Частен съдебен изпълнител отваря офертите за цеха на 11 май.

Орлов дол храни с бизонско ЕС, водещо заглавие на първа страница във вестника. Единствената ферма на Балканите вече има 250 екземпляра от животните, от тази година започва износът й на месо за Австрия и Германия.

Плевнелиев праща комисия на наводнени в Динево, друг акцент от 1-ва. 76-годишните Яна и Георги Дойкови от хасковското село останаха без покрив при февруарските бедствия. Семейството няма близки роднини и се е приютило със сина си Петър в стаичка от 15 квадрата. Писали и до общината, но отговор оттам не пристигнал. Президентът обаче реагирал и назначил социална комисия, която да помогне на бедстващите.

Нитова срещу Станчев в битката за БСП Хасково. В неделя общинската организация на столетницата има конференция, на която трябва да си изберат местен лидер, както и да решат кого ще подкрепят за голям шеф – Първанов или Станишев.

2 паяка вдигат коли в Хасково от вчера, акцент от 4 страница. Специализираните машини бяха готови да тръгнат преди празниците, но от общината дадоха великденска амнистия и затова стартираха от вчера.

„Димитровград” на куц крак с „Раковски”, водещо на спортната страница. Главният мениджър на отбора Митко Добрев пуска за мача недоизлекувани футболисти, защото му трябва победа на всяка цена.

„Южна пролет”: На каква ли крава ще случим този път, темата на 6 страница. Текстът е компилация от стари публикации по темата за литературните празници в Хасково, но пък това е обяснимо, защото те стартират днес. Започва се с книжен базар на центъра, по традиция издателствата пускат книги на промоция, на достъпни цени.

Паяците тръгнаха на лов из Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. В анонса дописката е адресирана на 3 страница, но ако искате да я намерите, по-добре я търсете на 2-ра. Там е.

Опашка за местни данъци с 5 процента отстъпка, друго заглавие от първа страница. До края на срока за авантата остават 9 дни.

ТЕЦ добива ток от отпадъчна дървесина, водещо заглавие на страницата. Миницентралата ще се строи в Южна индустриална зона.

12 недоволни останаха без пенсии за Великден, акцент от 2-ра. Става дума за възрастни хора от ул. „Родосто” в Хасково, които получавали парите си по специален куриер от „Български пощи” на място. Въпреки решението на правителството пенсиите да стигнат до хората преди празниците, „Родосто” остава за първия работен ден след Великден. „Няма драма”, казват от пощите. Наистина няма, но зависи за кого.

Моите срещи с красивата душевност, заглавие на мемоарен текст от Иван Маринов на цялата 5 страница. Материалът е по повод „Южна пролет”.

Тихомир Баротев готов за Световното, акцент от спортната страница. Момчето от клуб „Виолена” взело два златни медала на турнира по аеробика в Нове Земки, Словакия.

Спортният репортер на вестника Веско Тонев днес празнува рожден ден, научаваме от последната 8 страница. Не пише колко лазарника навършва, но пък това не е толкова важно, защото младостта не е възраст, младостта е изкуство. Наздраве, Веско!

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини