От х:

Днес в x:

Новини 22 05 2024

  • 00:00, 22 май 2024 г.
  • 1642
  • 0
  • 1
Откриха 2 гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково
Две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково, вдигнаха на крак всички служби. Районът беше отцепен за часове, а персоналът от близките търговски обекти - евакуиран. От ОД на МВР съобщиха, че гранатите са учебни, а по случая тече разследване.




Обявиха обществена поръчка за 15 милиона лева за санирането на десет блока в Хасково
Община Хасково обяви обществена поръчка за санирането на десет блока, одобрени преди 7 години по Националната програма за енергийна ефективност. Тя е на стойност малко над 15 милиона лева.




ЦИК изтегли номерата на партиите за местните избори в Хасково
Централната избирателна комисия определи чрез жребий поредността на номерата в бюлетината за местните избори в Хасково. 15 политически формации регистрираха листи с кандидати за общински съветници в областния град.




Започна ремонт на църквата „Света Неделя“ в хасковското село Стамболийски
Започна ремонт на църквата „Света Неделя“ в хасковското село Стамболийски. Целта е обновяването да приключи преди храмовия празник.



17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково за инвитро и инвиво процедури
17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково през 2024 година за инвитро и инвиво процедури. Одобрени са всички, които са кандидатствали.




8 населени места в Смолянска област са напълно обезлюдени
Осем населени места в Смолянска област са напълно обезлюдени, а в 97 села населението е под 50 души. Това са обобщените данни на отдел "Статистически изследвания - Смолян" за 2023 година. В областта и естествения, и механичния прираст са отрицателни.



Експозиция с находки от крепостта край Храстово е представена в кърджалийския музей
В Регионалния исторически музей в Кърджали бе представена изложба с находки от крепостта край крумовградското село Храстово. Тя е посветена на археологическите проучвания на обекта.



Тракийците в Хасково организираха празник за учителите по случай 24 май
В навечерието на 24 май десетки учители се събраха в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково, за да отпразнуват в аванс Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Организатори на инициативата са Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“.




Интерактивна сензорна азбука е подредена в РБ "Пеньо Пенев" в Димитровград
Интерактивна сензорна азбука е подредена в лятната читалня в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Тя е създадена от екипа на Дневния център за деца с увреждания и е по повод предстоящия 24 май.




Шест отбора премериха сили в областното състезание „Млад огнеборец“ в Кърджали
Отборът на СУ “Отец Паисий“ в Кирково ще представя Кърджали на националното състезание „Млад огнеборец“. Тимът завоюва първо място в областното състезание на младежките противопожарни отряди.




Десетки млади таланти ще участват в Националния фолклорен конкурс в Широка лъка
Смолянското село Широка лъка се готви да посрещне млади певци, музиканти и танцьори, които са се записали за участие в Националния фолклорен конкурс. Той ще се проведе на 1 и 2 юни, а организатор е Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка".



Детската градина по изкуствата в Хасково представи годишната си изложба
Детската градина по изкуствата в Хасково представи годишната си изложба. В нея са подредени рисунки на малките творци от групата „Изобразително- приложна дейност“ с ръководител Веселина Петрова. Експозицията включва над 50 творби.



Започна сезонът на баловете в Хасково
Сезонът на баловете в Хасково започна. Първи своята тържествена вечер отпразнуваха 90 абитуриенти от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Атмосфера вижте сега!

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини