От х:

Днес в x:

Новини 20 05 2024

  • 00:00, 20 май 2024 г.
  • 2341
  • 0
  • 0
Община Хасково е с нов главен архитект
Антон Щерев е новият главен архитект на Община Хасково. Той е с над 15 години стаж и опит в сферата на архитектурата, инвестиционното проектиране и надзора. Негови проекти са реализирани в Хасково и в цялата страна.



Местната коалиция „Заедно за силна община“ регистрира листата си за общински съветници в Хасково
Местната коалиция „Заедно за силна община“ регистрира листата си за общински съветници в ОИК - Хасково. „Днес поставихме началото на участието на гражданите в местното самоуправление“, заяви лидерът й Тодор Топалов.



1312 абитуриенти се явиха на втората матура в област Хасково
1312 абитуриенти се явиха на втората матура в област Хасково. 9 зрелостници са пропуснали изпита, съобщиха от Регионалното управление на образованието.



Спряха от движение автобус с туристи на граничен пункт Капитан Андреево
Спряха от движение автобус с туристи на граничен пункт Капитан Андреево. Санкцията е наложена след масови проверки за нелоялни практики при организирани пътувания. Акцията е на няколко институции.



Община Мадан изцяло обновява училищна сграда към СУ "Отец Паисий"
Община Мадан започна ремонтните дейности в допълнителния учебен корпус на Средно училище "Отец Паисий" в града. Средствата са от Националната програма за общините. Предстои стартирането на още няколко проекта.



С нови лед лампи осветяват част от експозиционните зали в музея в Смолян
Ново осветление се монтира в част от залите на Регионалния исторически музей в Смолян. Средствата за осветителните тела са предоставени от Министерството на културата.



Отпускат 500 000 лв. от държавния бюджет за разкопки на Перперикон
Общо пет археологически обекта в страната ще получат средства от държавния бюджет за проучвания тази година. Сред тях е и Перперикон. През последните две години разкопките на древния град се осъществяваха с пари от община Кърджали.




Община Кърджали стартира кампания за обновяване и маркиране на туристическите обекти в района
Община Кърджали и Туристическият информационен център в града стартираха кампания под надслов „Аз обичам Кърджали“. Тя има за цел да обнови и маркира маршрутите към туристическите обекти в района.




7 от възпитаниците на компютърна школа „Вале“ са с награди от международен конкурс в Сърбия
7 от възпитаниците на компютърна школа „Вале“ са с награди от международен конкурс в Сърбия. Състезанието е било за колаж или рисунка на тема „Възкресение Христово“. Хасковлии са преборили конкуренция от над 700 деца и младежи.




Баскетболният „Хасково“ се класира на финал в регион Юг на А група
Баскетболният „Хасково“ се класира на финал в регион Юг на А група. Тимът спечели втория си мач срещу „Чавдар“ (Троян) със 79:71 точки. Във финалния плейоф „Хасково“ ще играе срещу „Хебър“. Първият мач е в сряда от 20:00 часа в Хасково.





Божидар Саръбоюков записа резултат над 8 метра на международен турнир по лека атлетика в Инсбрук
Божидар Саръбоюков записа резултат над 8 метра на международен турнир по лека атлетика в Инсбрук. Възпитаникът на „Хеброс“ (Харманли) спечели сребърен медал.



Хасково бе домакин на последния кръг от държавното първенство по текбол
Хасково бе домакин на последния кръг от държавното първенство по текбол. В рамките на надпреварата бяха определени националните състезатели на България за световния шампионат.



Хандбалистите на „Асти «91“ се класираха за държавния финал при юношите до 16 години
Хандбалистите на „Асти «91“ се класираха за държавния финал при юношите до 16 години. В квалификациите хасковлии записаха победа, равенство и загуба.



Дъждът не попречи на спортен празник в Минерални бани
Малки и големи се забавляваха на спортен празник в Минерални бани. Събитието се проведе на местния стадион „Христо Ботев“

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 07 2024
Новини 26 07 2024
преди 1 ден
Новини 25 07 2024
Новини 25 07 2024
преди 2 дни
Новини 24 07 2023
Новини 24 07 2023
преди 3 дни
Новини 23 07 2024
Новини 23 07 2024
преди 4 дни
Новини 22 07 2024
Новини 22 07 2024
преди 5 дни
Новини 19 07 2024
Новини 19 07 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини