От х:

Днес в x:

Масларова първа се сети за забравеното Динево

Масларова дари пералня от личните си пари. Вдясно е общинската съветничка от БСП Смиляна Нитова

Емилия Масларова направи първото индивидуално дарение за тежко наводненото хасковско село Динево, което понесе огромни щети от прииждането на река Улу дере в началото на февруари. Десетки къщи бяха потопени, заедно с детската градина. Заради това, 30-тината деца не ходеха на забавачка близо три месеца. Днес занятията бяха подновени, а градината се сдоби с чисто нова пералня „Горение“ от най-висок клас. Пералнята е закупена изцяло с личните пари на народния представител от БСП. Бившият замминистър на Регионалното развитие и благоустройството Димчо Михайлевски пък закупи, също със свои пари, 30 комплекта детско спално бельо-горен и долен чаршав, калъфки, олекотени юрганчета. Масларова се обърнала към всички кметове в региона с въпрос къде има пострадали от наводнението и с какво може да помогне тя самата. От получените отговори преценила, че най-належащо е да дари в хасковското село Динево.

Заради жертвите, фокусът на общественото внимание бе изцяло насочен към село Бисер. Така в миманса останаха и другите пострадали населени места, сред които и Динево. Близо метър вода наводни местната детска градина и превърна в неизползваеми спалното помещение, кухнята и занималнята. Помещенията са горе долу ремонтирани със средства на общината, а детските креватчета са изнесени на втория етаж. Най-милият подарък пък дойде от децата на хасковските детски градини, които споделиха част от своите играчки с връстниците си от селото.

Посредством социалните пък в селото пристигнаха одеала и дрехи, съобщи кметицата Димитрия Желева. Тя се надяваше, че ще се намерят и средства за да бъде позакърпен и разнебитения от водата път за селото. Освен многото дупки в асфалта, на значителни участъци бе отнесен и пътния банкет. Всяко шофиране през пътя пък си е незабавна амортизация на колата, споделиха шофьори ежедневно минаващи маршрута.

Г.Христов

Децата се отблагодариха с "Аз съм българче"
После заведоха гостът за да му покажат градината си. На заден план, директорът Цвета Ангелова сочи посоката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини