От х:

Днес в x:

До доказване на противното: Хасково, най-добри по английски език

Хасковлии са най-добри по английски език, доказаха учениците на местната езикова гимназия „проф. д-р Асен Златаров“. Само преди минути в София отбор на гимназията, смаза конкуренцията на всички останали езикови гимназии в страната и спечели първо място в националната викторина под надслов „ Образование на бъдещето“ организирана ежегодно от българо- английската фондация „Дарби“. Освен признанието, отборът на Езиковата получава като награда двуседмично посещение-обучение в реномиран английски колеж през лятото.

Честта да защитават родното училище и град се падна на десетокласниците Теодора Делчева от 10 В клас, Лилия Михалска от 10 В, Окан Исов от 10 Е и Тодор Иванов също от 10 Е. За изпитанието те бяха подготвяни месеци наред от учителите Красимира Кънева, Димитър Енчев и Вера Георгиева. Надпреварата е пристижна, защото е вкарана в официалния календар на МОМН за извънучилищни дейности.

Състезанието в столицата е завършек на триетапна надпревара по общини, региони и национален турнир. 6-те най-добри отбора от цяла страна мереха знания в три кръга, включващи езиков тест, презентация на теми от образованието и свободен разговор-анализ на образователната система в Европейския съюз.

Хасковлии печелят 42 точки от 42 възможни. След като две години отборът на ГПЧЕ оставаше на трето място, накрая триумфира с титлата в може би най-престижното съревнование по английски език в България.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини