От х:

Днес в x:

Работилницата на Баба Марта-в „Незабравка“

Всяка от 6-те групи изработваше свои мартенички

Детска градина №2 буквално се превърна в работилницата на баба марта, след като в последните седмици там ударно се правят мартеници от всички видове материали. От традиционните червено бели конци, до всякакви, на пръв поглед неподходящи за целта материали като хартийки, кратунки, керамика, че дори и царевични обелки. Вдъхновението е по равно поделено между госпожи и родители. В изработката са взели участие всички близо 170 деца от градината плюс техните родители. Целта е Баба Марта да бъде поканена подобаващо утре-с готови Мартенички.

На първи март лютата старица със сигурност ще бъде омилостивена-готови са над 100 символа на настъпващата пролет. Очаква се високия гост утре да пристигне към 9.30 часа и лично да завързва мартеничките на децата, за здраве и късмет.

Работилницата на Баба Марта е част от дългосрочен план на градината. Да обедини в едно българските обичаи от Коледа до Великден. За всеки празник, децата се организират в гурпите за изработване на характерните му символи. След възкръсването на Христос, всички произведения на детското изкуство ще бъдат обединени в една голяма изложба.

Г.Христов

Рая Русева сгушена в г-жа Калинова си хареса мартеничка
Деца и цветя

Пижо и Пенда от царевични обелки
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини