От х:

Днес в x:

Уникално 3D шоу за финала на българската Евровизия

Безпрецедентно шоу готви БНТ за финала на Българската песен за Евровизия, съобщиха от Българската национална телевизия, предаде БГНЕС.

Екипът има амбицията да превърне най-голямото музикално събитие у нас в незабравимо преживяване. За целта при реализация на сценичното представяне на отделните участници ще се използва новата 3D mapping технология,

реклама

която навлезе у нас едва наскоро. Над 100 предварително подготвени графики ще засияят върху мащабния декор.

За изготвянето на тези графики са помогнали и изпълнителите, които трябваше да разкажат пред екипа на БНТ как виждат себе си, какви са мечтите и чувствата им, свързани с песента им. Всичко това ще бъде визуализирано чрез анимация в зала 1 на НДК.

Допълнителен колорит ще внесе и балет "Дива", който ще открие концертната вечер по особено атрактивен начин. Членовете на балета ще имат основна роля и във визитките, които ще бъдат представяни преди всеки един участник да заеме мястото си на сцената.

Сценичните решения, музиката и хореографията ще бъдат микс от визии от различни епохи, а зрителите ще могат да видят всичко – от приказни до градски и дори ъндърграунд елементи. За да бъде изживяването още по-незабравимо, на сцената ще се появят представителите на Малта, Дания, Кипър и Франция, които ще представят песните си пред българската публика с цел да спечелят симпатиите й преди конкурса в Баку в края на май. Освен това редица български звезди като Графа, Нели Рангелова, Васил Найденов, група "Те", Елица Тодорова, Стоян Янкулов и победителя в детската "Евровизия" Иван Иванов също ще заблестят на сцената, за да направят вечерта още по-специална.

Водещи на шоуто са Миленита, Александър Сано и Драго Драганов. Вота на зрителите и Академията ще определи песента, която ще представлява България на финалите през май в Баку. Телефоните за гласуване ще бъдат отворени веднага след приключването на последната 12-та конкурсна песен. За всяка песен ще може да се гласува от един телефон само с един SMS. Шоуто ще се предава пряко от 20.30 ч. по БНТ1 и БНТ Свят и в ефира на БГ РАДИО.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини